U Sarajevu žele otkazati Merlinov koncert za Novu i novac donirati Aleppu

Na Facebook stranici ‘Sarajevo za Aleppo’ pokrenuta je inicijativa za otkazivanje novogodišnjega koncerta Dine Merlina.

Naime, okupljeni oko ove stranice na najpopularnijoj društvenoj mreži smatraju da bi financijska sredstva namijenjena za doček Nove godine u Sarajevu trebala biti preusmjerena za pomoć stanovnicima sirijskoga Aleppa, piše N1.

“Koncert Dine Merlina Sarajevo će koštati stotine tisuća maraka. Ovaj FB page pokreće inicijativu da se koncert otkaže, a da se sredstva preusmjere u humanitarnu pomoć stanovicima Alepa, kao što je to dobar dio svijeta nekada činio za Sarajevo u najtežim trenucima. Budimo humani, pokažimo humano srce Sarajeva”, stoji u inicijativi.

Naglašavaju da će Merlinovih koncerata biti u budućnosti još, a da bi ovaj put novac drugima mnogo više značio.

“Sjetite se djece Sarajeva kada razmišljate o djeci Aleppa. Djeca, mladi, žene, stari. Oni iz Aleppa su mi.”

(www.jabuka.tv)
8 komentara

  • A kad su vase “umjerene glavosjece” zauzele alep ubijali silovali tada je bilo u redu jeli a sad kad ga herojska sirijska arapska armija oslobada to nije u redu LICEMJERI

  • Ne pise nam se dobro kad ovoliko ljudi padaju na zapadnu propagandu u ratu ne postoje ljudska prava i normalno da je ce civili ginut nazalost ne postoji drugaci nacin kad teroristi drze civile kao ljudski stit i nek su Sirija Rusija Iran za sve krivi a vi koji ste zapoceli ovo sra… SAD Francuska Britanija Izrael Nato niste nista krivi fujj hvala bogu na Trampovoj pobjedi

  • Bravo za komentatora iznad. Povedimo inicijativu da se zakkrabuljenim hanumama zabrani pojavljivanje na javnim mjestima. Po Sarajevu pune ulice pingvina.

  • Ako su takvi humanitarci,ima na stotine načina da se prikupi novac, isto kao i za ono bolesno dijete u Kaknju. Ova inicijativa predstavlja dobro “umotanu” namjeru o IZBJEGAVANJU dočeka OVE I OVAKVE Nove godine i na “mala vrata ” laghanini “poćeti” sa “doćekivanjem” HIDŽRETSKE godine.

  • Odkud njega na CMC svakodnevno ali ja prebacim program .a nije ni čudo ko su urednici i ko ga protežira.
    a da on je sa Pelješca.
    i sramota je da se čuje da će pjevati za 500 tisuća dok je većina u velikoj krizi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.