U Sarajevu svečano otvorena IX. Međunarodna znanstveno stručna konferencija ”Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu”

IX. Međunarodna znanstveno stručna konferencija ”Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu” danas je svečano otvorena u Sarajevu, a okupila je veliki broj gostiju s područja cijele regije.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u suradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu.

U svečanom obraćanju, ispred organizatora govorio je Nedžad Memić koji je kazao da je ovogodišnja tema bila aktualna i 2015. godine kada je prvi put organizirana Sferina konferencija, upravo o temi otvora u građevinarstvu.

Dodao je kako je ovo dobra prilika da se vidi u kojoj fazi razvoja se sada nalaze aktualna građevinska rješenja, te se zahvalio kompaniji Feal koja je i 2015. godine bila generalni sponzor konferencije, te koja je prepoznala značaj događaja.

Profesor Murčo Obućina s Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, također se obratio u svečanom dijelu, te istaknuo kako je Sferina konferencija pravo mjesto gdje mogu prezentirati svoja znanja, te naglasio značaj održavanja ovakvih manifestacija.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji su: arhitektica Vedina Babahmetović, arhitekt Alen Žunić, arhitekt Hrvoje Njirić, arhitekt Džan Karajica, profesor Murčo Obućina s Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te stručnjaci s Instituta za standardizaciju BiH koji će kroz svoja predavanja i prezentacije javnosti predstaviti najnovija građevinska rješenja i ideje.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija, koje kroz izložbeni prostor predstavljaju neophodne informacije, te novitete i trendove u domenu otvora u građevinarstvu.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzori kompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus. Partneri i izlagači su kompanije: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, te kompanija LLumar BH.

Konferencija se održava 03. i 04. ožujka 2020. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Feal , postujem sto ste ucinili na gospodarstvu , jak gigant , ali to sto ste iskoristili da odstuoite iz NK Siroki Brijeg vam nije nikako na cast. i to nije dobro jer ste duzni nesto vratiti lokalnoj zajednici. Svojim potezom ste napravili veliku stetu jer ste u klub usli i delegirali ljude na ceteri godine a zatim se povukli . Steta za klub a nadam se da ce klub ipak prezivjeti i pokusati uciniti sve da bude stabilan kao sto je bio . Sretno klubu a kao krscanim i vama zelim srecu u poslovnom smislu kao i svim ljudima dobre volje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.