U Sarajevu od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom – Jabuka.tv

U Sarajevu od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom

Nošenje zaštitnih maski od četvrtka će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Županiji Sarajevo, što je nova naredba Kriznog stožera ŽS, a kojom se namjerava suzbiti širenje koronavirusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ŽS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog stožera ŽS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportaše na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ŽS, policija će sankcionirati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apeliramo na građane i posjetitelje ŽS da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽS, kazali su iz Uprave policije ŽS.

Nova naredba stupa na snagu od četvrtka, 15. listopada i bit će na snazi do 31. listopada, a detaljnije priopćenje za javnost bi trebalo biti poznato u četvrtak.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)


7 komentara

    • Prika, treba shvatiti kako ruganje (kojega u mostarskoj kotlini nazivaju “humorom, liskalukom”, koji to dakle uopće nije – što je razvidno svima osim njima samima tj. rugalicama), treba naime shvatiti da je ruganje po sebi puno veći problem od eventualnog nesnalaženja nadležnih u vrijeme dok traje ova epidemija. Epidemija će proći, ali “intelektualno stanje” jedne rugalice ostaje do neke nove situacije, i sasvim sigurno ničemu dobrome ne doprinosi. Maske štite ibod prijenosa virusa i bakterija na druge, kojima mogu naštetiti.

      • Neće proći nikad čovječe. Nema.” pandemije” ali ima kršenja svih ljudskih prava u ime” pandemije”. Smrtnost je 0, 04 posto ispod 70 godina. Iznad 70 0, 14 do 0, 20 posto. Koja pandemija? Ali zato sve zatvaraju. Uništavaju poduzeća. Ljudi propadaju..

  • Uvodjenje fasizma kao drustvenog uredjenja napreduje punom parom. Pod krinkom borbe protiv virusa vlasti uvode ciste fasisticke metode upravljanja .

  • Etnički gotovo potpuno očišćeno Sarajevo, davno je demaskirano. Na sceni je islamistička politika. Neka, ta će politika na kraju uništiti BiH, kao što je četnička politika uništila Jugoslaviju. Na krtaju svega, ta će politika ispasti korisna. Dolje ovakva šugava BiH!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.