Mostar: U rujnu konferencija o EU fondovima

U organizaciji Apriori BH – Agencije za profesionalno usavršavanje i Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, u petak, 14. rujna u INTERA Tehnološkom parku u Mostaru održat će se konferencija “Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan”.

Cilj konferencije je okupiti na jedno mjesto stručnjake za pripremu i provedbu EU projekata i aplikante s ciljem informiranja o novoj strategiji EU-a za Zapadni Balkan i promjenama koje donosi institucijama i organizacijama koje se prijavljuju za EU projekte, prenosi Naša.tv.

Jednodnevna konferencija ponudit će zainteresiranima dvije panel diskusije, jednu s donositeljima odluka i drugu s predstavnicima razvojnih agencija i nacionalnih kontakt ureda za EU programe. Na konferenciji će se predstaviti šest uspješno provedenih EU projekata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Tijekom konferencije polaznici će imati priliku čuti detalje o EU programima koji su trenutačno otvoreni za aplikante iz Bosne i Hercegovine te razmijeniti iskustva s profesionalcima iz struke.

Organizatori se nadaju kako će sa stručnim događajem poput konferencije podignuti broj i kvalitetu prijavljenih projekata na višu razinu te pomoći u boljem razumijevanju konteksta i načina na koji EU pomaže razvoj zemalja potencijalnih kandidata za ulazak u Europsku zajednicu.

EU je najveći donator na Zapadnom Balkanu. Za financijsko razdoblje 2021.–2027. predpristupni IPA program bit će uvećan za gotovo četvrtinu i na raspolaganju bi trebao imati oko 15 milijardi eura.

Za tekuće razdoblje, koje završava 2020. godine, IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi eura. Osim IPA programa, brojni su drugi programi trenutačno otvoreni za BiH: HORIZON2020 za istraživanje i razvoj, COSME program za razvoj malih i srednjih tvrtki, EIDHR program za razvoj demokracije i ljudskih prava, Europa za građane i Kreativna Europa.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciju mogu pogledati detalje i program na web stranici www.euprojekti.apriori.ba te se prijaviti za sudjelovanje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.