U rekonstrukciju dvaju parkova u Ljubuškom uloženo 22.500 KM

Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški nastavlja s uređenjem zelenih površina na području ove općine. Uz uređenje manjih zelenih površina kroz cijelo središte općine, Javno poduzeće Parkovi završilo je rekonstrukciju dviju velikih zelenih površina. Riječ je o igralištu u naselju Stube te Parku hrvatskih banova koji se nalazi preko puta Osnovne škole Marka Marulića.

U uređenje dvaju parkova uloženo je 22.500 maraka. Tako je u izgradnju novog parka (igrališta) u naselju Stube uloženo čak 20.000 KM, dok je u uređenje Parka hrvatskih banova uloženo 2500 KM.

“Na dječjem igralištu u naselju Stube urađena je potpuna rekonstrukcija, što je uključivalo i izradu nove projektne dokumentacije. Radovi na samom igralištu, odnosno zelenoj površini, uključivali su i obnovu postojećih igračaka, dizanje stare podloge zemlje, betoniranje stopa za dječje igračke i klupe, nasipanje zemlje i poravnavanje, postavljanje kocke na staze”, navode iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Uz navedeno, izrađeno je i idejno riješenje plana rasporeda igračaka, klupa i staza. Igralište je dobilo i novu travu, drveće i cvijeće, što je zahtjevalo ugradnju sustava za prskanje i natapanje. Postavljene su nove kante za otpatke, oprema za igranje te zaštitna ograda uz rub s južne strane kako bi se pružila sigurnost djeci.

“Prilikom postavljanja sve su igračke prošle provjeru tehničke ispravnosti, a djelatnici JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, uz održavanje zelenila, redovito obilaze ovo igralište te otklanjaju nedostatke ako ih uoče”, navode iz ovog javnog poduzeća. Novi izgled poprima i središnji park koji se nalazi preko puta Osnovne škole Marka Marulića.

Naime, ovih su dana završeni radovi vrijedni 2500 KM, a uskoro se planiraju dodatna ulaganja koja će rezultirati proširenjem ove zelene površine.

“U Parku hrvatskih banova završeni su radovi na popravljanju i obnovi postojećih igračaka oko kojih je postavljena nova umjetna trava. Na proljeće je u planu proširenje parka prema novoj zgradi Kulturnog centra u kojoj će se nalaziti kinodvorana”, ističu iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški.

Uz proširenje zelene površine, ovaj park dobit će i nove sadržaje. Naime, u planu je ovu zelenu površinu pretvoriti u rekreacijski centar na otvorenom, zbog čega će u njega biti postavljene sprave za vježbanje.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.