U prometnoj nesreći kod Tomislavgrada smrtno stradao 32-godišnji fratar

Tijekom ponedjeljka, točnije u 17:10 sati, na magistralnoj cesti M-15, na pravcu Tomislavgrad – Šujica, ispod sela Mokronoga, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna muška osoba.

Nesreća se dogodila kada je motorno vozilo, vjerojatno, uslijed neprilagođene brzine, udarilo kamion, priopćili su iz MUP-a HBŽ.

Kako je priopćeno iz MUP-a HBŽ za Bljesak.info prometna nesreća se dogodila na magistralnoj cesti Šuica – Tomislavgrad. U prometnoj nesreći sudjelovali su sa vozilom Škoda Fabia Ivica Baketarić (1982.) koji je smrtno stradao na mjestu nezgode, te sa teretnim vozilom Mercedes sudjelovao je B.M. (1969.) iz Mostara, sa mjestom prebivališta u Imotskom.

Iz MUP-a HBŽ navode kako bi se tijekom utorka trebala obaviti obdukcija smrtno stradalog.

Kako je objavila Franjevačka provincija Bosna Srebrena u spomenutoj prometnoj nesreći je smrtno stradao fra Ivica Baketarić.

Fra Ivica je rođen u Mostaru 25. 4. 1982. godine, župa Rumboci (Rama). Roditelji su mu Stipo i Jela r. Marić. Pok. fra Ivica je završio osnovnu školu u Rumbocima, srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Franjevački habit je obukao 14. 7. 2001. u Kiseljaku, prve jednostavne zavjete 7. 7. 2002. na Gorici u Livnu, a svečane zavjete 14. 9. 2006. na Petrićevcu. Za đakona je zaređen 3. 12. 2007. u Sarajevu, a za svećenika 29. 6. 2008., također u Sarajevu.

Obnašao je službu župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu od 2008. do 2012., te u župi Svih Svetih u Livnu od 2012. do tragične smrti.

(Bljesak.info | Jabuka.tv)

 

Nema komentara

  • Bože moj ,bez koliko smo svećenika ostalih zadnjih par godina.Neki su umrli u pristaloj starosti ako se tako može reći, ali ima i onih koji nas napustiše bilo zbog nagle smrtiili teške bolesti. Trebamo se svi mi više moliti za naše svećenike.Svi zajedno, jer oni su tu za nas , kao što smo i mi tu za njih.Neka Svevišnji po svetoj svojoj volji udijeli Mir i milosrđe svojem vjernom slugi , i neka duša njegova nađe Mir i spokoj u kući Oca nebeskoga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.