U prometnoj nesreći kod Ljubuškog poginula jedna osoba

Noćas oko 00:30 h, na regionalnoj cesti R424 u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški, dogodila je se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Ljubuški a izvršenim očevidom utvrđeno je slijedeće:
U prometnoj nesreći sudjelovali su motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao F. B. (19) iz Čitluka i motorno vozilo marke Seat Toledo, BH registarskih oznaka, kojim je upravljala M. P. (32) iz mjesta Sovići, općina Grude.

Oko 00:30 h, iz zasad neutvrđenih razloga i pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo je do sudara dvaju vozila pri čemu su vozač Golfa F. B. (19) i vozačica Seata M. P. (32) zadobili tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, zbog kojih su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezeni u SKB Mostar, dok je suvozač u Golfu V. B. (23) iz Čitluka na licu mjesta smrtno stradao.

Temeljem naredbe županijskog tužitelja izvršit će se obdukcija tijela smrtno stradalog V. B. (23); nadalje, temeljem naredbe županijskog tužitelja oba navedena vozila privremeno su oduzeta te će se na njima izvršiti potrebna vještačenja, a od vozača Golfa i vozačice Seata uzet će se iskazi kada to njihovo zdravstveno stanje dopusti.

Odluku o eventualnom provođenju drugih istražnih radnji donijet će postupajući županijski tužitelj, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)