U pripremi kadrovska rješenja za novu Vladu Federacije BiH

Predsjednici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Dragan Čović i Nermin Nikšić razgovarali su u četvrtak o dovršavanju procesa uspostave federalne vlasti.

Sastanak između potpisnika dokumenta o smjernicama, načelima i ciljevima djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti inicirala je predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara kako bi se u najskorijem roku omogućila implementacija izborih rezultata.

Dužnosnici su razgovarali o implementaciji rezultata Općih izbora u skladu s Ustavom i rokovima oko uspostave vlasti i osiguranju neometanog funkcioniranja kao pretpostavkom za ostvarenje potrebne stabilnosti i napretka, s obzirom na to da federalna Vlada djeluje u tehničkom mandatu, priopćeno je iz Ureda predsjenice FBiH.

Kako je rečeno, nužno je pristupiti žurnom uspostavljanju Vlade Federacije te se u tom svjetlu obvezalo da će se, u skladu s načelima i dogovoru, krenuti u pripremu kadrovskih rješenja po svim resorima u Vladi Federacije BiH i drugim institucijama na razini Federacije te osiguravanja jamstvo za potporu kroz oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednica Federacije Lidija Bradara istaknula je zadovoljstvo održanim sastankom i naglasila optimizam u provođenju izbornih rezultata kako bi se u što skorijem roku u potpunosti osiguralo funkcioniranje, stabilnost i opći napredak Federacije Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

3 komentara

  • HDZ je trn u oku komunista i jugoslavena. Pokušavaju ga uništiti na sve načine. Najopasniji način je da se uvuku u redove i istovremeno se okoriste i iznutra uništavaju stranku praveci od nje novu partiju po svemu istu kao i KPJ. Mrze HDZ zato jer je srušio Jugoslaviju . Nekad se čini da su i uspjeli ali će se HDZ opet dignuti iz pepela i vratiti na poziciju hrvatske državotvorne stranke

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.