U potrazi ste za novim mobitelom? Ove činjenice biste trebali znati…

Želite izabrati najbolje? Sigurni smo da hoćete…

No, tražiti novi mobitel sada, postalo je jako zbunjujuće. Dostupno je puno opcija koje se čine jeftine! Međutim, neke jeftine opcije naposljetku izađu puno skuplje nego što ste planirali. Morate biti sigurni da pametno ulažete svoj teško zarađeni novac.

Tu smo kako bismo vam olakšali izbor i pomogli da uštedite novac (koji će vam dobro doći za druge potrebe). Prije nego počnemo moramo vas upozoriti: čitanje ovog članka će vas iznenaditi. Možda ugodno, a možda i neugodno. Ali ćete se iznenaditi jer ove činjenice nećete saznati nigdje drugo.

Ne kupujte mobitel prije nego što pročitate ovaj tekst do kraja. Kada završite s čitanjem ponuditi ćemo vam dar za strpljenje.

Prva stvar koju trebate znati:

Tko laže više od političara?

Pomisliti ćete da je odgovor nitko! No, tu je grupa koja laže puno više jer imaju više koristi. Novac. Velike svote novca!

U 2017. godini prodano je 1,5 milijardi mobitela. Možete li zamisliti koliko su novaca zaradile tvrtke koje ih proizvode? Veličina industrije govori da proizvođači imaju skriveni plan. Pokušavaju utjecati na vaš izbor. Čine sve kako bi prodali više, a to podrazumijeva laži, laži i još više laži!

Nedavno je Huawei uhvaćen kako podmeće lažne fotografije zbog bolje prodaje. Promovirali su selfie kameru, a u stvarnosti fotografije su napravljene s profesionalnim fotoaparatom vrijednim tisuće dolara. Prevara je otkrivena kada je model s fotografije podijelio sliku te se u pozadini vidjela scena sa profesionalnim fotoaparatom i fotografom. To je izazvalo skandal!

Samsung je učinio nešto slično. Koristili su fotografiju koju je snimio drugi profesionalni fotograf s fotoaparatom za oglašavanje jednog telefona. Kada su uhvaćeni, ispričali su se rekavši: Nismo tvrdili da je fotografija snimljena s našim telefonom. Oni aktivno zavaravaju ljude i onda vam kažu da to nije ono što su napravili.

Kada vidite mobitel koji se previše reklamira trebali biste biti jako, jako sumnjičavi.

Fotografije nisu jedina stvar koju proizvođači lažiraju. Oni također lažiraju rezultate ispitivanja. Web stranica koja uspoređuje telefone saznala je da je Huawei lagao o specifikacijama najnovijih telefona! Ista web stranica je uklonila Huaweiove telefone sa svog popisa, ali je to učinila u tajnosti…

Istina je da stranice o tehnologiji ne podržavaju laži. One ovise o tvrtkama koje proizvode mobitele jer tako zarađuju novac. Ove vrste stranica zarađuju na preporukama telefona (dobivaju postotak od prodaje).

Što to znači za vas? Da morate biti jako pažljivi pri izboru novog mobitela. Jednostavna realnost je ovo: ili ćete sami pretraživati ili ćete pronaći pouzdane stručnjake da vam pomognu.

Prvi korak je izabrati najbolji mobitel

Prvo, prije nego što budete gledali specifikacije, izgled i cijenu, morate znati što vam je zaista potrebno. Za što ćete najviše koristiti uređaj? Odgovor na ovo pitanje odrediti će vam veličinu zaslona.

  • Izaberite telefon sa zaslonom od 5 inča ako želite kompaktni dizajn koji se lako može naći u vašem džepu.
  • Nabavite telefon sa zaslonom od 5,5 inča, ako vam je važna uporaba jednom rukom ili pak imate manje ruke.
  • Uzmite veći zaslon ako želite gledati mnogo videozapisa i igrati igrice.

Naravno, možete gledati film i na manjem zaslonu ili igrati igre, ali ako znate da ćete to rijetko raditi, odaberite manji uređaj.

Jednom kad se odlučite, onda je vrijeme razmišljati o tome koliko možete potrošiti. Ali, pazite na ovu zamku:

Što telekomunikacijske kuće ne žele da znate

Možda ste vidjeli njihove oglase koji nude telefone po cijeni nižoj od uobičajene. To bi moglo zvučati kao cjenkanje, ali istina je da plaćate puno više! Objasniti ćemo:

Prije svega, oni nude drugorazredne, inferiorne uređaje koji im dugo stoje. Razlog zbog kojeg ih nude je činjenica da se ti uređaji ne prodaju po svojoj normalnoj cijeni, tako da imaju problem jer ih se ne mogu riješiti…

A ovo je šokantna realnost: telekomunikacijske kuće vam podmeću složene, komplicirane ugovore. To sve izgleda super na prvi pogled. No, uz malo matematike mogli biste se neugodno iznenaditi. Ponuda je gora nego kredit u banci. Telekomunikacijske kuće vam “posude” novac koji uz veliku kamatu preplatite natrag!

Preplatiti ćete mobitel jer ste potpisali zavaravajući ugovor! A ako pokušate promijeniti uvjete ugovora, slijedi vam kazna.

Da biste bili sigurni da vas neće iskoristiti, trebali biste biti onaj koji diktira uvjete ugovora. A da bi se to dogodilo, trebali biste odabrati uređaj sami, kupiti ga i pregovarati o uvjetima ugovora kako vama odgovara. To bi vam dalo nadmoć.

Pa komu možete vjerovati pri kupovini uređaja?

Možete napraviti svoje vlastito istraživanje, istraživati sve web stranice koje se bave recenzijama, gledati svaki video na YouTubeu po 10, 20 telefona odjednom. A zatim napravite svoje istraživanje (jer i web stranice znaju lagati).

Ili možete vjerovati stručnjacima koji su obavili testiranja sami i tražiti njihovo stručno mišljenje.

U IQ Mobileu ponosni smo na način na koji odabiremo uređaje za prodaju. Mi putujemo po cijelom svijetu na izložbe gdje proizvođači mobilnih uređaja predstavljaju svoje nove telefone. Ove godine smo potrošili preko 50.000 KM za putovanja po cijelom svijetu! Kada dođemo do primjerka koji nas zanima, mobilne proizvođače pitamo sve i svašta. Kako oni proizvode telefone? Koje vrste testova trajnosti i izdržljivosti obavljaju? Odakle tvornice dobivaju dijelove za telefon?

Također postavljamo mnoga tehnička pitanja. Svi odgovori koje dobijemo pomažu nam odlučiti koje telefone ćemo prodavati našim kupcima. Odabiremo samo 1 od 10 telefona koje pregledamo.

Izaberemo najbolje modele i donosimo ih u IQ Mobile. Potom naši stručnjaci za mobilne telefone izvode testove performansi i provjere trajnosti. To uključuje i padove telefona kako bi vidjeli jesu li doista izdržljiviji. I ne, ne udaramo telefon čekićem, jer biste li to ikada učinili sami? Testovi se temelje na stvarnosti, poput telefona koji pada s pisaćeg stola. Svaka preporuka koju činimo temelji se na istini.

Snimamo prave fotografije kako bismo testirali kamere uređaja. Instaliramo sve uobičajene aplikacije i pokrenemo ih za mjerenje brzine. Igramo Candy Crush, Clash of Clans i druge popularne igre kako bismo bili sigurni da telefoni imaju dobre ekrane i dugotrajne baterije.

Kada završimo s testovima, sigurni smo da su telefoni spremni za vas. Počnemo prodavati telefone i prikupljati recenzije. Nevjerojatna činjenica je da je 98 % korisnika koji su kupili IQ Mobile telefon  zadovoljno svojom kupnjom i preporučuju nas svojim prijateljima!

Evo što su neki od naših kupaca izjavili:

Mobitel je odlican sve preporuke za vas.. prezadovoljna sam.. – Nikolina, Ljubuški

Sve pohvale za vas, prezadovoljna sam sa Leagom M9, tako brz uređaj a za tako malo novca. Svaka čast i svima bih preporučila da se svi u to uvjere. Mobitel je stigao i sve je u redu. Lijep pozdrav i hvala vam još jednom💙💋💋 – Adha, Sarajevo

Telefon je stigao. Jako sam zadovoljan. Telefon je ekstra. Supruga ima Leagoo M9. Sve je odlično. Topla preporuka svima. Najbolji ste IQ, čista 10.   Duško, Kozarska Dubica

Više dojmova možete pročitati na www.facebook.com/IQmobile.ba/posts_to_page

Spremni ste da dobijete više vrijednosti za svoj novac?

Tko ne želi dobiti više za svoj novac? Jedna činjenica koju ljudi zanemaruju je: od koga kupujete važnije je od onoga što kupujete. Vidite, nijedna druga tvrtka, osim IQ Mobile, ne nudi te cijene i garanciju te najbolju moguću uslugu!

Da bismo vam olakšali vaš izbor, u ovom smo trenutku prikupili najprodavanije uređaje. Možete odabrati na temelju svog proračuna i biti sigurni da dobivate najbolji mogući uređaj!

Ako naručite jedan od ovih telefona do kraja tjedna, darujemo vam cijenu dostave. Da biste naručili, posjetite našu web stranicu ili našu Facebook stranicu i naručite jednostavnom porukom.

IQ Mobile NAJVRUĆE ponude:

Pametna kupnja

Najbolja kupnja

Prvorazredna kupnja

*Sponzoriran članak