U Posušju otvoren Centar za mlade ”Atomsko sklonište”

Centar za mlade ”Atomsko sklonište” otvoren je u utorak navečer u Posušju.

Brojni gosti su se ugodno iznenadili novouređenim prostorijama te kvalitetom opreme koja je od sada na raspolaganju mladim posuškim glazbenicima i ostalim kreativcima iz našeg malog mjesta.

Ovaj prostor je uređen zahvaljujući organizacijama BHRI, IOM i USAID te Općini Posušje koja je supodržala ovaj projekt Udruge Apollo.

Službeno otvaranje je proteklo u iznimno pozitivnom ozračju, uz nastupe mladih glazbenika Rock akademije, video prezentaciju te izložbu radova polaznika likovne radionice.

Prikazan je samo dio aktivnosti na kojima Udruga Apollo u posljednjih desetak mjeseci radi s organizacijama BHRI, IOM i USAID, a radi se o projektu #kulturarastura#, projektu adaptacije opremanja Centra za mlade Atomsko sklonište, te organizaciji 4. koncerta filmske glazbe ,koji će se održati u četvrtak, 29. srpnja.

Upravo ovakav prostor je nedostajao u Posušju, kako bi mnogi entuzijasti i kreativci imali gdje vježbati i stvarati. Stvaranje novih sadržaja je i namjena ovog Centra koji poziva sve one koji se žele uključiti u radionice ili se već bave nekim vidom kreativnog stvaranja da se jave voditeljima Centra koji će im pomoći u realizaciji njihovih ideja.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI),koji provodi Međunarodnaorganizacija za migracije (IOM), uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv | Foto: Radio Plus)
20 komentara

  • Ovi koji se furaju na njega samo misle da su mladi ali nabralo se godina. Furati se na komunizam nakon svega može samo budala moram to reći pa makar se naljutili ti moji neki che frendovi

 • Zašto Međunarodna organizacija za migracije (IOM) financira mlade u Posušju?! Istovremeno tisuće migranata traži pomoć za osnovne potrebe. Smrdi li tu nešto? I zašto se pada na jeftine fore iz Sarajeva preko nekih aktivista.

 • Super je ovo. Audio studio za snimanje i stvaranje novih uradaka i kreativnih priča, vrhunski opremljen i zvučno moćno izoliran. Svaka čast Prči i Jozi koji su to dovukli u Posušje i treba znat uzet novce za projekte. Ovi štakori iz HDZa se samo slikaju i polažu vijence. Hajde načelniku je red biti na ovakvom događaju, ali ovi ostali…. ne mogu.

 • Od svega ovdje napisanog vi se dovezali avnoja i che gevare! Skupili se komunisti aaaa baaaa. Prosječna dob posjetitelja na slici 20 godina a vi o avnoju. Ljudi su uložili 50 000 eura i napravili super stvar, idite, vidite pa onda komentirajte. Čega se bojite?

 • Dobro je da se radi i svaka čast lokalnim ljudima koji su zaslužni za ovo, ali stvarno koji je interes da IOM ulaže pare u Posušje u glazbeni studio? Nigdje migranta ni bilo čega vezanog za to, ali znamo da postoji stalna želja da se rasporede po nemuslimanskim dijelovima BiH pa treba pripaziti da ovo ne bude određena priprema terena za druge projekte koji u konačnici vode nečemu trećemu.

 • Nije se rodio tko je narodu ugodio…
  Svi neki znalci povijesti….
  Sve pohvale mladima, njihovom entuzijazmu…
  Neka ih Bog blagoslovi i vodi…

 • Znači po nekima ovdje je u redu isticati simbole zabranjenog zločinačkog totalitarnog sustava, hoćete to reći???
  Zna se sto Che simbolizira i mlade treba poučiti tome!
  Inače, sve pohvale na projektu, ima budućnosti u Posušju, bravo!

 • To je ratno sklonište za koje su nam odbijali postotak od place još u državi koja je nastala u nekom jajcu. Dobro iskorišten ali zaštooo???

 • Che strelja političke neistomšljenike civile bez suđenja. Njegova izjava je da je sud buržoazijsko nadljeđe koje je suvišno. To se mladima podvaljuje kao nešto bezazleno. Mogli su onda stavit sliku i Eskobara ili nekog SS ovca

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.