U Posušju osnovano Lokalno ekonomsko vijeće

Na temelju odluke načelnika općine Posušje Branka Bage u toj je općini konstituirano Lokalno ekonomsko vijeće (LEV).

Svrha vijeća je vođenje kontinuiranog procesa javno-privatnog dijaloga i poboljšanje lokalnog poslovnog okružja i provedba lokalnih inicijativa za povećanje konkurentnosti posuškog gospodarstva, priopćeno je iz Općine Posušje.

Vijeće čine predstavnici lokalne vlasti, civilnog sektora te gospodarstvenici, a za predsjednika vijeća izabran je predsjednik Općinskog vijeća Posušja Ivan Lončar.

Pored ostaloga, osnovni ciljevi LEV-a su razmatranje značajnih razvojnih pitanja i pitanja unapređenja poslovnog okružja, predlaganje mjera za razvoj zajednice i unapređenje općinske poslovne klime i konkurentnosti te rasprava o mjerama i inicijativama gospodarskog sektora koje se tiču viših razina vlasti.

Već na prvoj sjednici LEV-a izneseni su neki od problema s kojima se susreću gospodarstvenici poput nedostatka kvalificirane radne snage.

Općinski načelnik Branko Bago istaknuo je da Općina Posušje u suradnji s REDAH-om izrađuje studiju o potrebnim zanimanjima i prekvalifikaciji radne snage s ciljem prilagodbe upisa u Srednju strukovnu školu Posušje, radi usklađenosti s potrebama lokalnog tržišta rada.

LEV Posušje je osnovan uz potporu međunarodne razvojne agencije UNDP kroz projekt lokalnog ekonomskog razvoja ILDP, stoji u priopćenju.

(Jabuka.tv | Foto: Općina Posušje)


3 komentara

  • Ma kakvo ekonomsko vijeće?Općina i njene službe to je zmijsko gnjezdo,ostavština komunizma ili partijske uhljebe,dužni po 10-15 hiljada maraka za meze i kave,lude službenice i službenici koji vas samo ispituju radi ovog ovog i onog,tračerice.Pokušajte nešto pokrenuti pa ćete vidjeti što vas čeka?

    Gosp.Bago,dok se pokretanje posla ne izmjesti u neke kioske-šaltere ništa od toga,a ne posebni ulazi tim ludim i zlobnim uhljebama,imate samo povijesni uspjeh da vam se sve više posušana iseljava,bagro i šljamu..
    Bagra u županiji još gora…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.