U Posušju održana promocija kampanje ‘Biraj život bez oružja’

U Posušju je u organizaciji MUP-a Županije Zapadnohercegovačke i UNDP-a, a u okviru kampanje ”Biraj život bez oružja”, održan event tijekom kojega su građanima dijeljeni informativni letci i promotivni materijal.

Kampanja “Biraj život bez oružja” provodi se na razini cijele Bosne i Hercegovine, a financira je Europska unija. Ova javna informativna kampanja ima dva cilja.

Prvi cilj kampanje jeste upoznati građane s odredbama Zakona o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji je stupio na snagu 23. siječnja 2014. godine.

Drugi cilj ove kampanje jeste potaknuti građane da dragovoljno predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja nelegalno posjeduju, a čije posjedovanje građanima uopće nije dopušteno (npr. sve vrste automatskog oružja), odnosno potaknuti građane da registriraju oružje koje nelegalno posjeduju, ukoliko je riječ o oružju koje je moguće registrirati (npr. lovačko oružje).

Podsjećamo građane da će amnestija trajati jednu godinu od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Građani koji posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, čije posjedovanje građanima uopće nije dozvoljeno trebaju znati da, ukoliko isto dragovoljno predaju, u skladu s odredbama Zakona o amnestiji neće snositi nikakve sankcije.

Građani mogu prijaviti oružje koje nelegalno posjeduju osobno tj. dolaskom u Policijsku postaju, ili tako što će nazvati policiju na besplatni telefonski broj 122 ili na telefon (039) 685 – 300. Po prijavi, policija izlazi na lice mjesta i preuzima prijavljeno oružje.

U realizaciji jučerašnjeg događaja policijskim službenicima pomoć su pružili Auto-moto klub Hercegovina iz Posušja i prometna sekcija OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, na čemu im zahvaljujemo, stoji u službenom priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP ŽZH)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.