U Posušju obilježena 78. obljetnica Blajburške tragedije

78. obljetnica Blajburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda obilježena je u subotu na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

Pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima počast su paljenjem svijeća i prigodnom molitvom odali ispred Općine Posušje predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje kao i žitelji Posušja, koji su se prisjetili žrtava stravičnih komunističkih zločina nad Hrvatima koji su započeli na Bleiburgu u svibnju 1945. godine, a nastavili se u poslijeratnim godinama Drugog svjetskog rata.

Obilježavanje 78. obljetnice Blajburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. počelo je u petak, 12. svibnja i traje do nedjelje 14. svibnja, a obilježava se komemoracijama, misama, molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Bleiburgu, na Mirogoju i Macelju, te u Radimlji kod Stoca u BiH.

28. svibnja u 12 sati, pod pokroviteljstvom HNS-a BiH, na Radimlji kod Stoca održati središnja komemoracija u BiH.

Svetu misu predvodit će umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar.

Potom će se položiti vijenci i zapaliti svijeće u ime HNS-a BiH, državnih izaslanstava, PBV-a i braniteljskih udruga, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Nazalost komemoracije Mise nama na stratistu u Blajburgu gdje cu titini krvnici pobili mladost nasu ,Plenkovic i njegovi sljedbenici su uspili sto tito nije , isposlovati zabranu Mise na Blajburskom polju da bi se dodvorio svim mrziteljima Hrvacke drzave.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.