U petak Širokom Brijegu počinje Hercegovina Adventure Week

Sutra u 17 sati u hotelu Park u Širokom Brijegu počinje događaj Hercegovina Adventure Week, koji se održava u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING. Tijekom prvog dana događaja obilježit će se i Svjetski dan turizma.

Gostima će biti prikazani promotivni filmovi nastali tijekom provedbe projekta, čiji je glavni cilj osnaživanje i diverzifikacija turističke ponude u Jadranskom zaleđu, kroz prekogranični pristup na lokalitetima kanjona Borak (grad Široki Brijeg) i Peć Mlini (općina Grude) u Bosni i Hercegovini, kanjona Zrmanja (grad Obrovac) i kanjona Čikola (grad Drniš) u Hrvatskoj, te planini Orjen (grad Herceg Novi).

Prisutnima će se obratiti projekt menadžer Ivo Pavković, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

Nakon uvodnih obraćanja i prikazivanja promotivnih filmova, na temu aktivnog turizma predavanje će održati stručnjakinja za razvoj aktivnog turizma Iva Bencun iz Zadra.

Hercegovina Adventure Week nastavlja se u subotu adrenalinskim aktivnostima kanjoning i sportsko penjanje u kanjonu Borak, te via ferratua, zip-line u Peć Mlinima i slobodno penjanje u Ravlića pećini.

Nedjelja je predviđena za obilazak izvora rijeke Tihaljine, Hidrocentrale, Ravlića pećine, Vidikovca u Peć Mlinima, kao i ostalih prirodnih ljepota kojima obiluje ovo područje Hercegovine.

Ukoliko vremenski uvjeti dopuste jedna od adrenalinskih aktivnosti – zip-line će biti omogućena i zainteresiranim posjetiteljima u dvije grupe (po 8 osoba) u subotu u terminima od 9 i 11 sati, te nedjelju od 15 i 17 sati.

Budući da je broj mjesta vrlo ograničen, prijave je potrebno izvršiti SMS porukom na broj mobitela 063/192-602 do 12 sati u petak.

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Cilj projekta je omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine kroz izradu modela za bolje upravljanje, te opremanje i promociju navedenih lokaliteta.

Vodeći partner projekta je grad Široki Brijeg, a projektni partneri su općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR iz Crne Gore, navodi se u priopćenju.

Projekt je započeo 1. srpnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

(www.jabuka.tv)10 komentara

  • Ne prtljajte sačekajte da se završi pa onda kritizirajte.
    Meni je sad puno bolje nego je bilo, sad može i moja baba ić u Borak nemora se srkirati da će zapet nogom za nešto da potetula.
    A utrali bager ta neće ručno kopat ,samo treba čuvati od debila da ne razbijaju i uništavaju bacaju smeće itd.
    P.S. Već koga vidiš od ovih pubertetlija da se iživljavaju na istom izdegeneči i natraj ko da ti je najrođeniji sin to je za njihovo dobro.

    • Je vidio sam kako ti baka seta par puta. Ovo što se radi se ne može braniti, totalna traljavost i ne racionalni potezi. Sve što je planirano moglo se napraviti da se ne grdi priroda samo je trebalo malo više planirati i razmisljati. Isto kao da hoće što više razrovati i unistiti

  • Dugo ste tražili ležece policajce kod Male škole Šta je sada : Nitko ih ne spominje i ne kritizira .Za informaciju ležeci su u funkciji -vozači oprez .Brza vožnja ce vas koštati ……Konačno nešto za sigurnost naših najmlađih .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.