U pet županija počela nastava, HNŽ odgodio za 15. rujan

U pet županija u Federaciji BiH 1. rujan je dan početka nove školske godine, a ostali učenici u školske klupe sjest će 5. rujna.

Tako nova školska godina danas počinje za učenike u Unsko-sanskoj, Bosansko-podrinjskoj, Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj i Županiji Sarajevo, dok je za ponedjeljak, 5. rujna, prema nastavnim kalendarima, planiran početak nastave u Posavskoj (za prvašiće 12. rujna), Županiji Središnja Bosna i Hercegbosanskoj, kao i u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ako ne bude eventualnih prolongiranja, o čemu odlučuju županijske obrazovne vlasti).

Nastava u Županiji Zapadnohercegovačkoj počet će po predviđenom planu 5. rujna. ”Postoji jedino mogućnost da zbog radova na sanaciji u dvije škole na području naše županije nastava bude odgođena na tjedan dana, ali u svakom slučaju nastava kreće kao što je već i bilo predviđeno ranijim planom”, potvrdila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH-a Ružica Mikulić.

Početak nove školske u Hercegovačko-neretvanskoj županiji počet će 15. umjesto 5. rujna kako je ranije bilo predviđeno.

”Odgoda početka nove školske 2016./2017. godine za 15. rujna jeste zbog vrućina koje utječe na uvjete boravka u školama, posebice u popodnevnim smjenama te obnova sedam škola u HNŽ-u”, izjavio je u četvrtak predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg tijekom posjeta Centru za socijalni rad Mostar gdje je s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Goranom Opsenicom uručio školske torbe i pribor za učenike s područja grada Mostara.

”Djeca će se sigurno radovati, osim, možda, prosvjetnih djelatnika, ali pokušajmo razumjeti uvjete i razloge zbog kojih ćemo odgoditi početak ove školske godine za 15. rujna”, dodao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović poželjela je sretnu i uspješnu novu školsku 2016/2017. godinu učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim zaposlenima u oblasti školstva.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.