U ovom bh. gradu za osobne dokumente čekate tri sata u redu

Gužve u Odjelu za izdavanje osobnih dokumenata u Banjoj Luci svakodnevna su standardna slika, ali u posljednje vrijeme gužve su veće i čekanja u redu traju i po tri sata i više.

Zahtjev za putovnicu za dijete sam predao 1. travnja, a dokument sam preuzeo tek iz trećeg pokušaja. U dva pokušaja se doslovno nije moglo ući u prostoriju kolika je gužva bila. Osim toga, na istim šalterima se predaju zahtjevi za dokumente i preuzimaju. Tolike novce smo dali za razne elektronske usluge u javnoj upravi, pa zar se više i ova usluga za svakog građanina ne može dići na dostojanstvenu razinu. U Srbiji elektronskim putem zakažeš termin za takve stvari i nema ovakvog ponižavanja, kaže za Fenu jedan građanin Banje Luke koji je dokument preuzeo 14. svibnja.

Nadležni kao jedan od razloga zašto su tolika čekanja u uredu Odjela za izdavanje osobnih dokumenata navode to da je ove godine broj podnesenh zahtjeva građana na šalterima za izdavanje osobnih dokumenta veći za 100 posto u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine.

Dnevno se, kako kažu, više stotina građana obraća sa zahtjevom.

Stanovnici BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Ali, svi podneseni zahtjevi se rješavaju u što kraćem i zakonom predviđenom roku. Svakodnevno više stotina građana se obraća zahtjevom, a razlog povećanog broja podnesenih zahtjeva je istek/zamjena osobnih dokumenata (osobne iskaznice, vozačke dozvole i putovnice), kaže za Fenu glasnogovornica Policijske uprava Banja Luka Milana Stojanović.

U Policijskoj upravi mole građane za strpljenje i razumijevanje, jer su u cilju što efikasnijeg pružanja usluga, a radi ostvarivanja njihovih prava, angažirani maksimalni resursi, kao i dodatni službenici za rad na šalterima.

Podsjećaju da je rad Odjela za izdavanje osobnih dokumenata, Odjel za pravne i kadrovske poslove Policijske uprave Banja Luka organiziranu dvije smjene, svakim radnim danom od 7:00 do 20:00 sati.

Svi šalteri u Odjelu su shodno određenoj namjeni u funkciji i rade punim kapacitetom, tvrde u Policijskoj upravi.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.