U ovoj županiji mladi bi trebali dobiti po 12.000 KM za kupovinu stana

Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Županiji Sarajevo bit će raspisan najkasnije sljedećeg tjedna.

Vlada Županije Sarajevo osigurala je 5,5 milijuna KM u ovogodišnjem proračunu za ovu namjenu, piše Klix.ba.

Sljedeća sjednica Vlade Županije Sarajevo bit će održana u četvrtak te bi javni poziv trebao biti objavljen u petak ili eventualno u ponedjeljak.

Evo koliko je iznosila prosječna cijena prodanih novih stanova u BiH

Ovim povodom Klix je kontaktirao i resornog ministra Almira Bečarevića. kojeg su pitali je li usuglašeno koliko će novca iznositi subvencija po aplikantu.

Subvencija će iznositi do 12.000 KM, tako će biti navedeno u Javnom pozivu. Računali smo po broju aplikanata prošle godine i ako i ove godine bude tako svi bi mogli dobiti po 12.000 KM, međutim o tome se sa sigurnošću ne može govoriti jer ne znamo koliko će biti aplikanata. Ono što je, nažalost, primjetno je da je broj aplikanata svake godine manji, kaže Bečarević.

Široki Brijeg: Stanova za iznajmiti je jako malo – ovo su im cijene

Javni poziv će biti objavljen na web stranici Ministarstva komunalnog gospodarstva, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Županije Sarajevo.

U javnom pozivu će biti sadržani uvjeti za subvencioniranje, kriteriji za bodovanje, dokumentacija koju aplikanti moraju priložiti te način prijave na Javni poziv.

Nova grupa kupaca želi luksuzne i ekskluzivne stanove

Najniža cijena kvadrata stana u ovom hercegovačkom gradu je 3.100 KM

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.