U ove mitove neki još uvijek vjeruju: Otvoren prozor tijekom vožnje neće vas držati budnima

Vjerujute li u one mitove da tijekom noći zasigurno progutate kojeg pauka?

Niste jedini… Istraživanje koje je proveo YouGov, obuhvatilo je četiri tisuće Britanaca, Francuza i Amerikanaca s ciljem otkrivanja koliko vjerujemo u priče naših baka, kada je riječ o mitovima o spavanju.

Pokazalo se da Britanci najviše vjeruju u te “babske priče”. Ovo su neke od njih, piše Metro, prenosi Vecernji.hr.

Razbudit će vas hladan zrak ako ste pospani dok vozite

Čak 66 posto Britanaca vjeruje da će otvaranje prozora i puštanje hladnog zraka u kabinu automobila pomoći da ostanu budni tijekom vožnje. Stručnjaci poručuju kako je umor za volanom znak da morate stati i odmoriti i popiti kavu. Otvaranje prozora neće puno pomoći, poručuju.

Ne smijete buditi “mjesečara”

Da mjesečare ne smijemo buditi vjeruje čak 48 posto ispitanika, no stručnjaci savjetuju kako bismo baš to trebali napraviti kako bi spriječili neku opasnost u koju mogu upasti, poput pada niz stepenice.

Tijekom spavanja progutat ćete nekog pauka

Trećina ispitanika vjeruje u ovaj mit, koji, srećom, nije istina.

Hrkanje je bezopasno

Četvrtina Britanaca vjeruje kako je hrkanje samo neugodna pojava, no i sasvim bezopasna. No, to i nije baš tako. The National Sleep Foundation upozorava da hrkanje moće biti simptom apneje, posebice ako se uz hrkanje javlja i nesanica.

Ako jedete sir prije spavanja imat ćete noćne more

Da, 22 posto Britanaca vjeruje da će imati noćne more ako prije spavanja pojedu sir. Nema dokaza toj tvrdnji, a sir sadrži triptofan koji potiče oslobađanje serotonina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.