U Odžaku obilježen Dan sjećanja 2018.

Dan sjećanja 2018. na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja obilježen je danas u Odžaku.

Manifestaciji su nazočili veliki broj gostiju i dužnosnika. Uz dr. Dragan Čovića bili su također, konzul RH u BiH (Tuzla) Ivan Bandić, Žana Ćorić iz Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Mato Jozić ministar u Vladi Federacije BiH, Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske sa ministrima u Vladi ŽP, Joso Marković, predsjednik Skupštine Županije Posavske te općinski dužnosnici, predstavnici institucija i brojni građani.

Spomen obilježje na kojem se nalazi 3.404 imena stradalnika otvorio je dr. Dragan Čović. Tim su povodom prigodne riječi uz Čovića uputili župnik Pavo Brajinović i arhitekt Juro Pranjić, te kardinal Vinko Puljić koji je blagoslovio Spomen park te predvodio svetu misu. Uz Spomen obilježje kao i uz središnji križ na Nujića groblju izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.

Meni je pripala izuzetna čast da kao hrvatski član Predsjedništva BiH zajedno sa svima vama mogu svjedočiti ovim projektom da otrgnemo od zaborava dio naše povijesti iz koje svakako želimo graditi jednu drugačiju, moderniju budućnost, budućnost Hrvatskog naroda na ovom području Posavine i svakom dijelu BiH, kazao je uz otvorenje Spomen parka dr. Čović, stoji u priopćenju Vlade Posavske županije. 

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.