U Njemačkoj otvoreno 612.000 radnih mjesta

Na njemačkom tržištu rada u listopadu se tražilo 612.000 radnika, što je 95.000 više nego u isto vrijeme prošle godine, objavila je nove podatke njemačka burza za zapošljavanje.

Najviše se traže radnici u područjima transporta i logistike (Verkehr und Logistik), u industriji metala (poslovi Metallerzeugung, Metallbearbeitung, Metallbau), trgovini (Verkauf).

Slijede poslovi strojarskih tehničara (Machinentechnik) automobilskih tehničara (Fahrzeugtechnik) i u mehatronici (Mechatronik) te električari (poslovi Energietechnik, Elektrotechnik).

Njemačkoj su potrebni i ortopedi, bolničari i medicinsko osoblje (i bez specijalizacije), te operacijski i medicinsko-tehnički asistenti, kao i njegovatelji starih osoba.

Ako ste na listi našli područje za koju ste kvalificirani, prvi korak je da ustanovite u kojoj mjeri Vaša kvalifikacija odgovara njemačkoj kvalifikaciji.

To se rješava u kontaktu sa budućim potencijalnim poslodavcem i lokalnim organima uprave.

Njima je potrebno podnijeti dokumenta o kvalifikacijama i oni mogu da odluče da li su kvalifikacije jednake njemačkim ili ne. Ako nisu, postoji mogućnost dokvalificiranja.

Moguće je i da se u cilju utvrđivanja usklađenosti sa njemačkim kvalifikacijama od kandidata zatraži i profesionalna praksa u ograničenom trajanju.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.