U Njemačkoj možete dobiti čak i do 240.000 eura: Ovo uvjeti

Baukindergeld (državna subvencija) u Njemačkoj više ne postoji, ali u lipnju treba započeti novi program potpore ”Vlasništvo kuće za obitelji”.

KfW će za to osigurati niskokamatne kredite do 240.000 eura.

Početkom godine savezna ministrica gradnje Klara Geywitz najavila je novu promociju nekretnina za obitelji.

Nakon ukidanja državne subvencije, cilj je podržati obitelji s niskim do srednjim primanjima u kupnji stambenog prostora putem programa vlasništva nad stambenim objektima za obitelji (WEF) KfW razvojne banke, piše Fenix-magazin.

U KfW-u program se odvija pod kraticom WEF (300). Zasad, međutim, ne postoji niti letak s preciznim smjernicama financiranja niti mogućnost uvida u prijavnice. Ali važni temeljci novog financiranja već su poznati, piše Chip.de

Najveća razlika između Baukindergelda i WEF-a je u tome što se novo financiranje ne odnosi na bespovratna sredstva. Umjesto toga, obitelji bi trebale dobiti zajam s niskim kamatama. Točni uvjeti za to još nisu objavljeni. Ono što je do sada poznato je da:

 • Obitelji s godišnjim prihodom do 60.000 eura trebaju ispunjavati uvjete za financiranje KfW-a WEG (300)
 • Za svako daljnje malodobno dijete koje živi u kućanstvu godišnji prihod može biti veći za 10.000 eura.
 • Ukupni iznos zajma navodno je 350 milijuna eura godišnje, s maksimalnim zajmom do 240.000 eura po podnositelju zahtjeva
 • Subvencija se odnosi na nove zgrade ili prve kupnje koje zadovoljavaju najmanje standard Efficiency House 40, ali ne i na postojeće nekretnine

Vjerojatno je da će i u ovom slučaju KfW podržati izgradnju ili kupnju, uključujući popratne troškove, kao i troškove planiranja i nadzora izgradnje od strane stručnjaka za energetsku učinkovitost i konzultanata za održivost i certifikaciju održivosti, piše Fenix-magazin.

Podnositelji zahtjeva moraju sami živjeti u nekretnini, ne smiju tražiti dječji doplatak i moraju biti vlasnici.

U pravilu se potrebno unaprijed prijaviti za mjere financiranja KfW-a. Dakle, ako želite barem provjeriti novo financiranje, trebali biste pričekati da financiranje počne i da svi detalji budu na stolu prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Novo financiranje trebalo bi se moći kombinirati s drugim opcijama financiranja.

(www.jabuka.tv)

25 komentara

 • Isto kao i kod nas, samo kod nas narod subvencira državne čimbenike! Njemačka je broj jedan po pitanju zaštite prava radnika, a sada su stali u zaštitu Obitelji, ljudi rade pametno i suzbija se robovlasništvo. Banke nemaju prava krasti svoje klijente kao kod nas.

  • Prava zastite radnika? Svako malo strajk tamo neki dan sve zivo stalo, nema ko da radi vise, a sto se tice Obitelji ta je tamo vec odavno obezvrijedena, da nisi zamjenio to s nekom drugom drzavom, osim toga ove subvencije su za vecinu nedostupne, pisi propalo.

   • De majke ti ne seri ti za iznad. Njemacku si na karti mozda vidio, a i to je upitno. Usporediti jednu velesilu s ovim jadnim drzavicama ovdje ili je uopce komentirati je van pameti. Ne sekiraj se ti za Njemacku da nema tko raditi, a koliko je obitelj obezvrijedjena u Njemackoj bi ti jasno bilo da odes kao samac pa vidis u kojem si poreznom razredu, odnosno klasi, u odnosu na to da imas zenu, ili djecu. O uvjetima te iste djece, obrazovanju i daljnjem napretku necu ni pricati. Kakve price glupe vi podvaljujete ljudima dolazeci iz ove adezej prcije, Krista ti draga.

 • Treba isto tako reći da su švabe bez milosti , ako pređeš samo za evro uvjete koji su određeni za dobit kredit nećeš ga dobiti. Nema štele ko u nas i ko ima i ko nema pravo dobio poticaj.

 • Tako je loše u Njemačkoj da svi dolaze u BiH raditi 🤣🤣🤣🤣🤣🤣jado jadni . Sigurno si uhljeba od kradezea.

   • Neka, to je lijepo. Drago mi je zbog tebe i svih drugih takvih. No usporediti BiH i Njemacku je kao usporediti Folciku sa Mercedesom. Ne ide, i gotovo.

 • Za 11:32
  Gdje si ti išao u školu? Očigledno je da su vaši roditelji bili u “Partiji” te podmitili nastavnika iz Hrvatskog za dvicu.

 • Za ove koji ne kuži novi hercegovački jezik jer znaju više stranih jezika, nove riječi i nihova značenja:
  -Seljačina= običan čovjek koji radi za svoju plaću te vjerojatno nema nikakvih dugova ni narodu ni banci jer nema potrebu sebe hvalisati ni uzdizati s novim autom, mobitelom ili vilom
  -Švabofil= Je čovjek koji govori realno o korupciji, mitu, kriminalu i robovlasništvu u našoj lijepoj Hercegovini
  -Prodana duša= Je osoba koja se počela boriti za svoja prava te upitala veću plaću
  -Musliman= Čovjek koji ne glasa za hdz

  • Svaka čast! Boze moje išarane glave uspoređivati Njemačku i BiH zamisli na kojem lvl moraš biti BiH ono pa ne Moremo na našega predsjednika izabrati,a kamoli se uspoređivati s Bosch i ostalim i firmama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.