U napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubijeni policajac i napadač

Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras ubio jednog policajca, a dva ranio, ubijen je, objavila je Srna.

Naime, naoružani napadač je večeras oko 19.00 sati upao u policijsku postaju, uzvikujući “Allahu Akbar!”

“U napadu je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena”, rekla je Srni glasnovornica Centra javne sigurnosti Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Za sada nema službenim policijskih izvješća, a RTRS je objavila vijest kako je ”islamski terorista ubio policajca” te da je bio naoružan s dvije automatske puške.

BN televizija je objavila kako je ubijen jedan policajac Dragan Đurić, da su dvije osobe ozlijeđene i da su vozilima hitne pomoći prevezene u zvorničku bolnicu.

Pripadnik vehabijskog pokreta dovezao se vozilom do Stanice javne sigurnosti u Zvorniku, a kada mu je rečeno da se tu ne može parkirati, počeo je pucati, saznaje Srna.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

“Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca”, naglasio je Lukač.

Potvrdio je kako da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

“Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tijekom razmjene vatre”, rekao je Lukač te dodao kako je napadač bio naoružan s dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni streljiva.

OSA znala? Bitka do kraja

Podsjećamo, napadač je oko 19.10 sati upao u policijsku postaju te ubio Dragana Đurića. U razmjeni vatre ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su zbrinuti u Općoj bolnici u Zvorniku i izvan su životne opasnosti.

Federalna televizija objavila je da je Obavještajno-sigurnosna agerncija (OSA) u petak obavijestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH, ali bez detalja što bi mogao biti mogući motiv.

(Bljesak.info)

11 komentara

Komentiraj: