U Mostaru pretučen junior Veleža: Na njega nasrnula četvorica huligana – Jabuka.tv

U Mostaru pretučen junior Veleža: Na njega nasrnula četvorica huligana

Šokantan slučaj dogodio se u petak navečer u Mostaru, kada su četvorica huligana ispred ugostiteljskog objekta “Gladen oči” na lokaciji “Staro Veleževo”, najprije verbalno, a potom i fizički nasrnuli na 17-godišnjeg igrača Veleža, dok je sa svojom tri godine starijom sestrom čekao sendvič.

Kako je, uz dozvolu svojih roditelja, ispričala H. S. (puni identitet poznat redakciji Avaza) ona i brat su s još troje prijatelja odlučili otići do ovog objekta, gdje često, tijekom večernjih izlazaka kupuju sendviče. Nakon što su parkirali automobil, naručili su sendviče, koje su, zajedno ispred objekta čekali ona, njen brat i još jedan prijatelj. Ostalih dvoje prijatelja nisu izlazili iz automobila.

U trenutku kada je njen brat krenuo platiti sendviče, iz taksija su, priča ona, izašla četvorica mladića. Čim su ga prepoznali, kazala je, počeli su ga vrijeđati na nacionalnoj osnovi, navodi Avaz.

Kako ona navodi, govorili su mu: “Balijo, šta ćeš ovdje, briši odavde”. Kada su vidjeli da on ne odgovara na njihove provokacije, krenuli su na njega i nisu se smirili dok ga nisu izudarali po glavi i šakama i nogama, ali i teleskopom. Ja sam ga pokušala obraniti, ali i mene su ozlijedili u predjelu ruke i leđa, dok su našeg prijatelja gurnuli u stranu i nakon toga su pobjegli. Pozvala sam Hitnu, ali mi je rečeno da oni ne znaju gdje se nalaze “Gladne oči”, nakon čega sam brata automobilom odvezla do Županijske bolnice “Dr.Safet Mujić” te obavijestila i policiju, ispričala je sarajevskom listu.

Nažalost, kako je kazala, nitko od zaposlenika nije im prišao pomoći, a ovo nije prvi put, navela je, da je njen brat na meti huligana.

Mi, inače, živimo, u uvjetno rečeno, zapadnom dijelu Mostara i oni znaju da brat igra u “Veležu” i , očito, iz samo njima znanih razloga im to smeta. Nerijetko ga na ulici provociraju raznim pogrdnim riječima na nacionalnoj osnovi, što on svaki put izignorira. Zaista, on je netko tko nije sklon incidentima i ne želi ih. Jednom su nam dovikivali ispod prozora i kao svojevrsnu prijetnju zapalili kontejner. Iskreno se nadam da će policija riješiti ovaj slučaj, kazala nam je ona.

Iz MUP-a HNŽ-a su za Avaz potvrdili da je H.S. u petak u 22:15 sati prijavila nasilničko ponašanje ispred objekta “Gladne oči”, u ulici Kralja Tomislava (Staro Veležovo op.a.),nakon čega je odmah na lice mjesta upućena policijska patrola.

Dolaskom na lice mjesta utvrđeno je da su četiri nepoznate osobe rukama, nogama i teleskopskom palicom udarali maloljetnu osobu (2003.), kojojoj je lječnička pomoć ukazana u bolnici i gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Slijedi daljnji rad na ovom slučaju, kazali su iz MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)