U Mostaru počinje malonogometna Liga Hercegovine – Jabuka.tv

U Mostaru počinje malonogometna Liga Hercegovine

U ponedjeljak (20. kolovoza) započinje 14. izdanje završnice Lige Hercegovine, finalnog natjecanja koje igraju predstavnici 10 najboljih momčadi hercegovačkih gradova i općina.

U prva dva susreta na teren će prvi izaći sastavi momčad Gabele i Brišnika, predstavnici Čapljine i Tomislavgrada. Nakon toga publika bi trebala pratiti utakmicu predstavnika Gruda i Livna.

Snaga malog nogometa

Svake godine 10 najboljih momčadi, pobjednika svojih lokalnih natjecanja, sudjeluje na ovom završnom turniru koji je svojevrsno ogledalo kvalitete hercegovačkog malog nogometa.

Prethodno su se u ždrijebu našli predstavnici Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Stoca, Ljubuškog, Čitluka, Posušja, Gruda, Tomislavgrada i Livna. U ponedjeljak će se igrati svojevrsno prednatjecanje. Već u utorak (21. kolovoza) će predstavnici Mostara i Čitluka igrati s pobjednicima od ponedjeljka, dok će se u srijedu igrati druge dvije četvrtfinalne utakmice.

U četvrtak je na rasporedu polufinalna večer, a finalna večer na rasporedu je u petak 24. kolovoza. Igra se po kup sustavu na ispadanje. Postoji mogućnost organizacije revijalnih utakmica o kojima će organizatori iz SU Liga Hercegovine, koja vodi završno natjecanje, naknadno izvijestiti.

Tribina pun pogodak

Inače, sve gledatelje u Mostaru dočekat će nova tribina s kapacitetom od 1000 mjesta. Izrada takve tribine bila je i preduvjet za domaćinstvo Mostara. Ova tribina se na mostarskoj ligi mjesnih zajednica pokazala kao puni pogodak.

Na velikom finalu njom je cirkuliralo više od 2500 gledatelja. Organizatori u Mostaru su osigurali i montažnu tribinu iza jednog gola s oko 100 mjesta, dok dovoljno mjesta ima i za stolovima uz teren. Tamo će gledatelji moći kušati dobro poznati roštilj, pivo ili neko drugo hladno piće, navodi Večernji list BiH.

Domaćini u Mostaru su još jučer provodili posljednje radove kako bi igralište iza 10. osnovne škole dočekalo goste iz cijele Hercegovine. U Mostaru se nadaju kako će biti dobri domaćini svima koji se nađu uz igralište tijekom cijelog trajanja ovog turnira.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.