U Mostaru po prvi put održana maturalna zabava za osobe s invaliditetom

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ”Los Rosales” iz Mostara organizirao je u petak navečer ”Night to Shine”, prvi događaj ovakve vrste u BiH, a koji ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.

”Night to Shine” sponzoriran je od strane Tim Tebow fondacije i u suradnji s američkom organizacijom ”Back2Back”.

Ovo je prvi događaj ovakve vrste u BiH, maturalna večer za osobe s invaliditetom, gdje im se pruža mogućnost da dožive osjećaj maturalne večeri, kao što to dožive i ostala djeca. Ovo je za njih jedan poseban događaj, rekla je Marcie Beckwith, ispred organizacije ”Back2Back” i fondacije Tim Tebow.

”Night to Shine” je događaj koji se organizira u skoro 50 zemalja diljem svijeta, a u petak mu se prvi put pridružila i Bosna i Hercegovina.

Tim Tebow fondacija, kao i mnoge druge, organizatori su ovog događaja, a cilj je da se i osobama s invaliditetom pruži mogućnost da budu kraljice i kraljevi maturalne večeri. S partnerima iz ”Los Rosalesa” uopće nije bilo teško organizirati ovaj događaj, nevjerojatni su, u organizaciji su uradili razna čuda, a nama je drago da smo tu i da ih podržavamo, poručila je Beckwith.

Foto: Fena

Direktorica ”Los Rosalesa” Mirna Mezit istaknula je kako su jako ponosni na organizaciju ovog događaja.

“Night to Shine” je maturalna večer za naše mlade osobe s invalidtetom iznad 18 godina i jako smo ponosni što se ovakav događaj organizira u BiH. Večeras je s nama 50 mladih osoba s invaliditetom s područja Mostara.

S nama je večeras i Udruga ”Vedri osmijeh”, Udruženje ”Sunce”, Udruženje ”Naša djeca”, Dječji dom ”Djeca bez roditeljskog staranja”. Nadamo se da će ovo biti tradicija i da ćemo nastaviti uljepšavati život našim korisnicima, rekla je Mezit.

Otkrila je kako je među sudionicima vladalo veliko uzbuđenje kada su čuli da će biti dio ovog događaja.

Vjerujte da je to bilo toliko veselo raspoloženje. Čak smo i roditeljima govorili da im kažu samo dan prije, iako smo s organizacijom morali krenuti znatno ranije. To se ipak ne može sakriti, jako su uzbuđeni, kazala je Mezit.

Foto: Fena

Na kraju je zahvalila učenicima Srednje politehničke škole Mostar, koji su volonterski ”sredili” maturantice i maturante te ih našminkali.

Događaj je započeo dolaskom limuzinom, šetnjom crvenim tepihom uz velike ovacije okupljenih zaposlenika, roditelja i volontera, a nastavio se plesom i zabavom.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.