U Mostaru otvorene Šantićeve večeri poezije

Aleksa Šantić ponovno je dio cijelog Mostara, poruka je 99. Šantićevih večeri poezije koje su prigodnom svečanošću otvorene u subotu.

Najpoznatiju mostarsku kulturnu manifestaciju ove godine organiziraju Srpsko kulturno i prosvjetno društvo Prosvjeta i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo Gusle, piše Klix.ba

Ovogodišnje Šantićeve večeri otvorene su tradicionalnim spomenom na pjesnikovom grobu na groblju Bjelušine, te svečanošću koja je zbog potencijalne kiše održana na dvije lokacije, parku koji nosi ime Alekse Šantića i u Narodnom pozorištu Mostar.

Potpredsjednica mostarske Prosvjete Sanja Bjelica-Šagovnović kazala je da su se Šantićeve večeri prošle godine iz Brankovca proširile u cijeli Mostar i da su ove godine postale manifestacija cijelog grada.

Veoma sam sretna i ponosna što se gotovo cijeli Mostar uključio i to pokazuje da uspijevamo u namjeri da Šantiću u ovom gradu vratimo mjesto koje zaslužuje. Naša Prosvjeta ovom manifestacijom, osim što čuva i njeguje srpsku kulturu, njeguje i potiče multikulturalnost i suživot koje je i Šantić njegovao. Ovogodišnja manifestacija potvrđuje da u tome i uspijevamo, izjavila je Bjelica-Šagovnović.

Poslije svečanosti otvaranja, u Narodnom pozorištu odigrana je predstava “Pjesnici pjevaju” koja je posvećena laureatima Književne nagrade Aleksa Šantić.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je i produkcija vlastitih sadržaja, ali i održavanje na brojnim lokacijama u Mostaru kao i u Nevesinju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.