U Mostaru otvorena izložba Željka Korena

U četvrtak navečer u mostarskoj Galeriji Aluminij otvorena je izložba akademskoga slikara Željka Korena.

Korenovo slikarstvo bavi se problematikom sjećanja, teškoćama u zadržavanju uspomena, nostalgijom izazvanom onim što je prošlo i nestalo.

“Željko je slikar memorije, slikar nostalgije, upravo onaj koji podjednako uspješno i izuzetno osjećajno na ovoj izložbi stvara i pokazuje ‘svoj svijet’ u većem formatu akrilika na platnu ne oduzimajući mu ništa od one minucioznosti na koju smo kod njega, u manjem formatu navikli,” napisao je Andrija Seifried u predgovoru izložbi, naslovljenom ”Imaginarno krstarenje vremenom”.

Ugodno otvorenje izložbe, neopterećeno formalnostima, vodio je Darko Juka, rukovoditelj Galerije Aluminij, a osim njega publici su se obratili pisac predgovora Andrija Seifried i sam umjetnik Željko Koren.

Izložba ostaje otvorenom do 24. lipnja 2016. godine.

O umjetniku:

Željko Koren rođen je 27. srpnja 1983. godine u Mostaru. Srednju likovnu školu Gabrijela Jurkića završio je 2002. godine. Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, pod vodstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka, završio 2007. godine, a dvije godine kasnije i poslijediplomski studij Ars Sacra, pod vodstvom prof. Ante Kajinića.

Izlagao dosad na 12 samostalnih i na 67 skupnih izložbi u BiH i u Hrvatskoj.

Članom je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, likovne skupine Čičak i multimedijalne likovne skupine Nismo se dogovorili oko imena.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: