U Mostaru otvoren prvi ragbi teren u BiH – Jabuka.tv

U Mostaru otvoren prvi ragbi teren u BiH

U Raštanima u nedaleko od Mostara otvoren je prvi ragbi teren u BiH pod nazivom “Šumarak skriveni”, a na njemu će nastupati Ragbi klub Herceg.

Otvaranje je obilježeno nastupom oko 100 djece iz nekoliko ragbi klubova nakon čega su uslijedile utakmice mješovitih ekipa koje dolaze iz Ljubljane, Makarske, Ploča, Metkovića, Dubrovnika, Tomislavgrada, Zenice i ekipe Hercega iz Mostara.

Na otvaranju su stigli i brojni gosti iznenađenja, a organizirana su vrhunska sportska nadmetanja djece i seniora.

Ragbi klub Herceg osnovan je 2011. godine i kroz njega je do sada prošao velik broj članova. 

Ragbi teren ragbi kluba Herceg je jedini ragbi teren u BiH i jedina zelena javna površina dostupna svim rekreativcima u Mostaru. Nalazi se u Raštanima i zove se “Šumarak skriveni”. Lokacija terena unešena je u google karte.

Ovaj projekt izgradnje ragbi terena su pored brojnih sponzora, podržali Grad Mostar, Vlada HNŽ-a i federalno Ministarstvo kulture i sporta te su na ovaj način postignuti su svi uvjeti za daljnje treniranje članova kao i napredak u radu i širenje ragbi kulture u Hercegovini.

Od jako lošeg terena i njegove jako loše infrastrukture napravljen je teren kojemu će se svi diviti. Iz Kluba su poručili da sve to rade za budućnost sporta među mlađim uzrastima i promocije zdravog života među njima.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ovo je stadion OFK Mladosti iz Raštana,koji su izgradili mještani Raštana dok su se takmičili u Hercegovačkoj zoni i tadašnjoj drugoj republičkoj ligi.Stadion je napravljen većim dijelom na privatnoj zemlji,koji su mještani Raštana ustupili svom klubu i finansirali izgradnju i nasipanje terena i izgradnju svlačionica.Stadion nosi naziv KRČ,a nikakva šumica i uzurpiran je najprije od NK Bjelopoljca,kasnije od NK Cima,da bi ga sada prisvojili ragbijaši.Ostaje nejasno odakle se sad pojavljuje općina Mostar i županija HNK.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.