U Mostaru oduzeti ilegalno uvezeni satovi vrijedni 50.000 maraka

Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH privremeno je oduzela u Mostaru ilegalno uvezene ručne satove tržišne vrijednosti oko 50.000 maraka, a u Sarajevu veću količinu mobilnih telefona čija se vrijednost procjenjuje na 15.000 maraka.

Iz UIO BiH priopćeno je da su njeni pripadnici, u suradnji s kolegama iz Federalne tržne inspekcije, tijekom redovne provjere poslovanja nekoliko objekata na području Mostara i Sarajeva, u tri prodajna objekta pronašli robu stranog porijekla za koju nije postojala validna dokumentacija.

Ta roba nikada službeno nije prošla carinsku proceduru uvoza u BiH, tako da nisu plaćene ni uvozne dažbine.

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a protiv odgovornih lica bit će pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Prilikom kontrole tržišni inspektori su počiniteljima prekršaja izdali tri prekršajna naloga, a jednom je izrečena mjera zatvaranja objekta.

UIO BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080-02-06-07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ali i bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima, ukoliko su ih možda imali. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.