U Mostaru nitko neće da radi za 1000 maraka

Kako saznajemo, Gradska uprava namjeravala je zbrinuti dio viška radnika zapošljavanjem u javnom WC-u gdje bi im plaća bila oko 1000 KM. Međutim, nitko od viška zaposlenika Gradske uprave neće da pređe raditi u javnom WC-u. Navikli na pristojne plaće i ugodan manjak radnih obveza, uprkos činjenici da im se nudi stalni posao, višak zaposlenika Gradske uprave radije ostaju ”problem” na rukama Grada, koji se mora riješiti.

”To je zoran primjer kako ova vlast nije u stanju otvoriti ni običan WC i da nam je ekonomija na takvom nivou da i kad se nešto poput WC-a otvori, mora se tražiti stranačka veza za zapošljavanje.” – poručuje revoltirani građanin, upoznat s tematikom, uporan da ga se ne imenuje.

Od činjenice da u gradu s iznimno visokom nezaposlenošću, nitko od onih kojima se nudi neće posao sa plaćom od 1000 KM više šokira da Gradska uprava radi toga i ne otvara javni WC koji je, po našim informacijama, spreman za uporabu.

”Mostar mora imati javni WC. Činjenica je da je javni WC napravljen, da je završen, ali da nije u funkciji. Očigledno je da je problem ili tehničke naravi ili nemogućnost postizanja dogovora HDZ-a i SDA, tko će raditi u njemu, Hrvat, Bošnjak ili Srbin. Očigledno je pitanje vitalnog nacionalnog interesa ko će raditi u javnom WC-u.”, poručuje Zoran Perić, predsjednik Gradskog odbora SDP Mostar.

U svim svjetskim zemljama, gradovi, a posebno turistički gradovi poput Mostara imaju javne toalete u centru. Pored toga što je izgrađen i što bi mogao biti u funkciji, Mostar ga još uvijek nema.

Turistička sezona je počela. Čini se da ni ove godine grad neće iskoristiti priliku da dobije ”dodatne bodove” kod turista i pohvalu za dobro uređenje svog središta.

(Sutra.ba | Foto: Domagoj Ledić/Jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.