U Međugorju premijerno prikazan dokumentarni film ”40” – Jabuka.tv

U Međugorju premijerno prikazan dokumentarni film ”40”

U Međugorju je pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine, kao i nekoliko skupina međugorskih hodočasnika engleskog govornog područja, održana premijera dokumentarnog filma “40”, napravljenog kao sjećanje na 40 godina od legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama, 1973. godine.

Film prikazuje pogled na stvarnost iz dva kuta, onog koji zagovara prava žena i onog koji zagovara prava na život, kao i o stalnom medijskom pritisku i različitim podmetanjima koja su uvijek usmjerena da se sakrije prava istina o tome što je život i kako bi ga trebalo braniti. Iako je dokumentarac usko vezan uz američku stvarnost, vrijedno ga je pogledati jer se mnogi problemi nalaze i u našem društvu u kojem je pobačaj legalan od 1977. godine.

Film je naišao na odobravanje sviju koji su ga došli pogledati, naročito su oni mlađi predstavnici ostali zapanjeni činjenicama koje nisu ni poznavali.

Svakako je motivirajući za sve sudionike inicijative “40 dana za život”, jer pokazuje kako je ova borba doista zahtjevna, ali ujedno i ohrabrujuća, uzme li se u obzir i mali napredak koji je dosad načinjen na svjetskoj razini u smislu osvješćivanja lokalnih zajednica i mijenjanja zakona i propisa koji su protiv života.

Sljedeće prikazivanje će biti u Mostaru, u kripti crkve sv. Petra i Pavla, 27.listopada u 18.30 sati, priopćeno je iz Organizacijskog odbora “40 dana za život – Mostar”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.