U Ljubuškom provedena lokalna akcija pojačane kontrole prometa

Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 – 04:00 h, na području općine Ljubuški provedena je lokalna akcija pojačane kontrole prometa.

Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola i prekršaja počinjenih prekoračenjem dopuštene brzine kretanja vozila.

U akciji su sudjelovale tri policijske ophodnje – dvije ophodnje PU Ljubuški i jedna ophodnja Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila.

Tijekom akcije kontrolirano je 48 vozača i vozila, a alkotestirana su 24 vozača.

Izvršenim alkotestiranjima kod 2 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu te su isti isključeni iz prometa.

Ukupno je evidentirano 12 prometnih prekršaja – 8 prekršaja počinjeno je prekoračenjem dopuštene brzine kretanja vozila, 2 prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a po 1 prekršaj počinjen je nepropisnim parkiranjem i neispravnom opremom ili uređajem.

Svim počiniteljima prekršaja na licu mjesta su izdani prekršajni nalozi, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

  • Stalo pišete nešto bezveze.Ajde recite kad će biti asfaltiran Široki,kad će se završiti radovi koji traju 200 dana.Drago Martinović vas vodi na krivi put.Biti će vam žao što ste se tako prodali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.