U Ljubuškom proslavljen blagdan Svete Kate

Svečanom svetom misom koju je u filijalnoj crkvi sv. Kate u Ljubuškom predvodio fra Branimir Musa završeno je ovogodišnje slavlje zaštitnice Ljubuškog, svete Kate.

Prije svete mise koju je u nedjelju predvodio župnik u Tihaljini, bila je predviđena procesija ulicama Ljubuškog, ali zbog loših vremenskih uvjeta procesija nije održana, a litanije Svete Kate otpjevane su u crkvi ispred kipa slavljenice.

U prigodnoj propovijedi fra Branimir Musa napomenuo je da se u Katoličkoj crkvi slave tri svete Katarine, Sijenska, Đenovska i Aleksandrijska, koja se slavi 25.studenog.

Sveta Katarina umrla je mučeničkom smrću početkom četvrtoga stoljeća sačuvavši čistoću srca, vjernost i ljubav prema Bogu pa ju je crkva i uzdigla na slavu Oltara, piše Radio Ljubuški.

Misno slavlje pjevanjem je uljepšao zbor crkve Svete Kate u Ljubuškom kojem je na kraju zahvalio gvardijan fra Dario, napomenuvši da je Zbor jedan od važnijih razloga zbog kojeg su obnovljene i restaurirane orgulje koje su u Ljubuški donesene osamdesetih godina prošloga stoljeća.

I ove je godine zbor Svete Kate organizirao domjenak pod šatorom uz ukusnu “džigericu na kiselo”, a zapjevao je i Dream team Babe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.