U Ljubuškom predstavljena knjiga U Mostar ako kreneš autora MiIjenka Buhača

U organizaciji ljubuške podružnice HKD Napredak sinoć je održano predstavljanje drugog izdanja knjige “U Mostar ako kreneš” autora Miljenka Buhača.

Prigodna glazbena melodija u izvedbi gitarista Perice Grujića pratila je cijeli program u kojem su uz autora još sudjelovali moderator Vanja Gavran i književnik Dragan Marijanović.

Na samom početku nazočnima se obratila predsjednica ljubuške podružnice Ivana Barišić, koja je pročitala crtice iz biografije te ulomak iz recenzije Atifa Kujundžića.

Dragan Marijanović je u svom dosta decentnom i neposrednom izlaganju govorio, između ostalog, i o domoljubnoj dimenziji ophođenja u književnosti te o poziciji književnika u današnjim tegobnim vremenima.

Svoje obraćanje publici autor Miljenko Buhač, potkrijepio je ulomcima iz romana te na taj način potaknuo čitateljsku znatiželju zgodnom kombinacijom ruralnih i urbanih elemenata.

Vanja Gavran je istaknuo dugogodišnje poznanstvo i uspješnu suradnju s autorom, koja donosi iznimne kulturne rezultate, kako za promociju lijepe riječi i tradicije na ovim prostorima, tako i za samog izdavača, Napretkovu mostarsku glavnu podružnicu te ujedno sve pozvao i na Adventski koncert u mostarsku katedralu.

Detalj s promocije - Ljubuski 1

Miljenko Buhač rođen je 1961. godine u Jarama pokraj Širokog Brijega. Školovao se u Mostaru gdje je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a svoju profesionalnu karijeru započinje kao novinar. Radio je u Večernjim novinama, Valteru, Radio Sarajevu, Radio Mostaru… Nekoliko godina bio je stalni ili gostujući kolumnist internetskih portala Pincom.info, Bljesak.info, Monet.ba, Dnevnik.ba i Bitno.ba. Dobitnik je prve nagrade Matice hrvatske Mostar za neobjavljenu priču 2003. Autor je zbirke priča Glasovi iz Propunte i U Mostar ako kreneš te romana Čistač zračne luke. Prozu je objavljivao u časopisima Diwan, Mogućnosti, Motrišta, Trash i Život.

Predstavljena knjiga je zbirka priča koje imaju zajedničku crtu tragikomičnosti vremena u kojem živimo. U Mostar ako kreneš je drugo i dopunjeno izdanje knjige koje je tiskano u nakladi Napretkove mostarske glavne podružnice.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.