U Livnu ugroženo pružanje zdravstvenih usluga stranim osiguranicima

Zbog ograničenih kapaciteta, Županijska bolnica u Livnu nije u mogućnosti da pacijentima s prostora EU za vrijeme ljetnih odmora osigura pružanje usluga hemodijalize.

Po riječima ravnatelja Županijske bolnice “fra Mihovil Sučić” u Livnu dr. Ivana Cikojevića, taj problem bi, uz potporu Republike Hrvatske, već od naredne godine trebao biti riješen.

Uz pomoć donacije Republike Hrvatske, prema kojima smo aplicirali s projektom vezanim za proširenje odjela i većim brojem aparata za dijalizu, neće nam biti nikakav problem da primimo sve te pacijente koji dolaze na odmor u našu županiju da se u ta dva mjeseca mogu dijalizirati, kazao je Cikojević.

Po njegovim riječima, već sada ima dosta upita za rezervaciju bolničkog termina za dijalizu od strane osiguranika s područja EU.

Na području Hercegbosanske županije hemodijalizom je trenutno obuhvaćeno 35 pacijenata, a bolnički kapacitet hemodijalize je 10 ležajeva i ona se izvodi u dvije smjene, šest dana u tjednu.

Očekujemo od Republike Hrvatske da prihvati naš projekt i omogući nam da prema europskim standardima napravimo novi i veći prostor, ponovio je Cikojević.

Po njegovim riječima, vrijednost tog projekta je oko 400 000 maraka, a dio potrebnih sredstava osigurala bi i Vlada Hercegbosanske županije.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.