U Livnu pronađeni ljudski ostaci

Tijekom izvođenja zemljanih radova na lokaciji Zgona, pored Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Livnu, u četvrtak su pronađene kosti i lubanja, najvjerojatnije ljudskog pordrijetla.

Kako je za Fenu kazao direktor izvođača radova JP Livnoputevi Filip Milić, o tome su obaviješteni djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije, a pretpostavlja se da ostaci ljudskih kostiju potječu iz Drugoga svjetskog rata.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak potvrdio je da su djelatnici PU Livno izašli na mjesto događa te obavili očevid.

Fotografirali smo i dokumentirali nalaz. Ljudski ostaci su izuzeti i zadržani u MUP-u do daljnjeg postupanja, dodao je Vrdoljak.

Prema riječima jednog od mještana Ive Dolića, na tom mjestu partizani su tijekom Drugoga svjetskog rata strijeljali više od 200 Livnjaka, Hrvata i Bošnjaka, najviše iz naselja Priluka.

Mještani Priluke kasnije su pokopani u zajedničku grobnicu uz novu crkvu u Livnu, a žrtve koje nisu imale nikoga da ih sahrani ostale su na Zgonima.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.