U lipnju: “Krimolovci” zaprimili 336 poziva i 3 korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u lipnju 2018. godine registrirali su 336 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

U navedenom razdoblju od građana su zaprimljene tri korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počinitema, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 80 prijava, od čega 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi s opojnim drogama i ostala kaznena djela.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 15 je proslijeđeno na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom razdoblju pristiglo je pet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 67 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.