U književnom opusu Mire Naletilića uživalo više od 200 mostarskih učenika

Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar u utorak je u punoj Galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru ugostila školskog knjižničara širokobriješke Prve osnovne škole i izvršnog urednika dječjeg lista “Cvitak” Miru Naletilića.

U predblagdanskom ozračju i u bogatom književnom opusu našeg književnika uživalo je više od 200 učenika osnovnih škola Mostara, priopćili su iz Narodne knjižnice.

Inače, Naletilić se na književnoj sceni etablirao četirima naslovima: “101 junak moga djetinjstva” (2015.), “101 filmska ikona” (2018.), “Basne za najslađe snove” (2020.) i “Nove basne za najslađe snove” (2023.). Iza njega su i brojni humanitarno-izdavački projekti poput slikovnice “Mala Iva u carstvu štiva” (2022.), za koju je u siječnju 2023. osvojio državnu nagradu publike na prestižnom natjecanju u organizaciji COI Step by Step.

Iz Narodne knjižnice HNŽ-a navode kako ovim i sličnim događanjima i akcijama žele skrenuti pozornost na ljepotu i važnosti pisane riječi i kulture čitanja.

U predivnom književnom spektaklu proglašeni su i “najčitatelji 2023. godine”.

U kategoriji čitatelja od 1.- 4. razreda za najčitatelja proglašen je Petar Mustapić. U kategoriji 5.- 9. razreda najviše knjiga u 2023. godini pročitala je Leonarda Vidović, dok je umirovljenica Anđa Zadro najčitateljica odjela za odrasle, priopćili su iz Narodne knjižnice.

(www.jabuka.tv | Foto: Narodna knjižnica HNŽ)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.