U Knešpolju proslavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja

Procesijom od mjesne crkve do izvora rijeke Crnašnice započela je svečanost proslave blagdana svetoga Ivana Krstitelja u Knešpolju, gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Goran Azinović, vikar Župe Čitluk. Na samom početku misnog slavlja blagoslovljena je voda. Za vodu iz rijeke Crnašnice u Ivanjskoj noći vjeruje se da njenim uzimanjem i umivanjem ljudi ostaju zdravi kroz cijelu godinu. U propovijedi, fra Goran se dotaknuo mnogih vrijednosti kojima svako ljudsko biće mora težiti, uz naglasak kako nije sve u materijalnom.

Nakon svete mise na prostoru školskog igrališta u Knešpolju održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom “Crnašnico – izvore života 2017.”, a koja se održava u sklopu manifestacije “Briješka zvona”. Na sve okupljene blagoslov je sazvao fra Dario Galić. Na samom početku programa nazočnima se prigodnim riječima obratio gradonačelnik Miro Kraljević, koji je ujedno i pokrovitelj proslave. Također, nazočan je bio i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Na Večeri folklora “Crnašnico – izvore života 2017.” osim domaćina, Hrvatskog kulturno umjetničkog društva “Crnašnica” nastupili su HKUD-ovi „sv. Ana Ljuti Dolac“, „Runovići –  Imotski“, „fra Petar Bakula Posušje“, „Hercegovac“, „Veljaci Ljubuški“, „Crnač“ i Zdenko Damjanović. “ Također, na misnom slavlju i večeri folklora nastupao je zbor sv. Ivana Krstitelja iz Knešpolja.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

    • Slavi se u Knespolju od 70-tih godina proslog stoljeca dok je Juga bila! Umjesto da svi dodjete ne samo u Knespolje nego i u ostala mjesta da se odrze obicaji, vjera i kultura naseg naroda vi uvodite u ostala mjesta da nas je sto manje. Isto da za gospojinu ostanes kuci npr u Mokrom jer tvoja kuca takodjer slavi Gospu!

  • Jeli opet fratar s oltara rekao kako se zahvaljiva gradonačelniku gospodinu Kraljevicu, te …. E Bože moj,šta i ti imaš u svojim redovima?! Nismo li mi svi Božja djeca i pred Bogom jednaki??? Zašto neke osobe posebno isticati i zahvaljivati im što su došli na svetu misu? !Pa jadan ne bio, svi mi prvenstveno idemo na sv misu radi nas samih. A nastave li se i dalje na oltaru “zahvaljivati” x i y što su došli, ja ću promijeniti taktiku.

  • Jesu li sredili onu rusevinu od doma?? Kad sam bila par gidina prije, rekla sam ruglo sela! A okolo kuce ko u bajki!

  • za PAJU .PUŠI GA, GDJE TO IMA KO DOLE ,GDJE SE SLAVI CIJELU NOĆ AJDE RECI PAJO, ŠTA ĆEŠ REĆI—– PAJA OSTAO BEZ JAJA—–

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.