Hrvatski rukometaši sa Švedskom, Srbijom i Islandom

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskoga prvenstva kojem će od 12. do 28. siječnja 2018. biti domaćin, zajedno s reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda, odlučeno je na ždrijebu koji je održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga.

Hrvatska će sve utakmice prvoga kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni. U drugom krugu hrvatski rukometaši križaju se sa skupinom B, u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija, koja je u kvalifikacijama eliminirala Bosnu i Hercegovinu.

U skupini C igrat će Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, dok će u skupini D snage odmjeriti Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.

Reprezentacije su uoči ždrijeba bile postavljene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se kao domaćin nalazila u skupini 1 s Njemačkom, Španjolskom i Francuskom.

Prvenstvo će se odigravati u četiri grada, i to u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Ovo je posljednji Euro sa 16 reprezentacija, jer će već 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj sudjelovati rekordne 24 momčadi. Naslov prvaka Europe branit će Njemačka, koja je bila najbolja na posljednjem natjecanju u Poljskoj, a gdje je Hrvatska osvojila broncu.

Zanimljivo, Hrvatska je prva europska zemlja koja će drugi put biti domaćin turnira. Hrvatska je već bila domaćin Europskoga prvenstva 2000. godine, međutim to prvenstvo ne pamtimo po dobrome. Rukometaši su zapeli u skupini osvojivši tek šesto mjesto, a naslov je osvojila Švedska pobjedom nad Rusijom (32:31). Ostali smo i bez plasmana na Olimpijske igre u Sydneyu nakon poraza od Slovenije u borbi za peto mjesto.

Prije samoga ždrijeba ispred KD Lisinski u petak od 16 sati bio je organiziran mini rukometni turnir i promocija gradova domaćina Europskoga prvenstva 2018 (Zagreb, Split, Varaždin, Poreč) uz gastronomske delicije i prezentacije, a potom je ispred dvorane za sve posjetitelje održan koncert Nine Badrić.

SKUPINA A (Split): HRVATSKA, Švedska, Srbija, Island
SKUPINA B (Poreč): Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija
SKUPINA C (Zagreb): Njemačka, Makedonija, Crna Gora, Slovenija
SKUPINA D (Varaždin): Španjolska, Danska, Češka, Mađarska

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.