U KK Budućnost ogorčeni: Za nas ABA liga više ne postoji

Košarkaši Budućnosti nisu davali izjave za medije nakon poraza u petoj utakmici finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, a trener Jasmin Repeša nije se pojavio na konferenciji za medije.

Momčad iz Podgorice umjesto toga je izdala priopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

U dogovoru s Čovićem (predsjednik KK Crvena Zvezda) direktor i sportski direktor ABA lige omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija.

Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživjeli horor, linč i fizičko nasilje. Nakon napada koji su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i unatoč obećanja koje je policija danas poslala klubu u službenom priopćenju.

Ozlijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom.

Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucjenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Nažalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih ozljeda košarkaša i stručnog štaba, s potencijalno smrtnim ishodom da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Iako svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na našu momčad što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren.

O svim događanjima ćemo detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige jer  sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.