U Kiseljaku osnovana podružnica HRS-a

U Kiseljaku je osnovan Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke.

Kiseljak nije ni upola bogat i lijep koliko to može biti – jedan je od zaključaka osnivačke sjednice Hrvatske republikanske stranke održane u Kiseljaku.

Kiseljak je malo napredno mjesto u središnjoj Bosni koje tek djelomično koristi svoje ogromne potencijale. Ne koristiti ogromne ljudske potencijale i ekonomske resurse, ne koristiti prednosti svoga položaja i vještog kapitalističkog mentaliteta je pravi grijeh, istaknuli su članovi novoosnovanog ogranka HRS.

Ovo je ujedno i sažetak ciljeva rada HRS Kiseljak koje je podržao i predsjednik Slaven Raguž. On je istaknuo da je HRS Kiseljak pravi početak širenja ove stranke na Središnju Bosnu:

Do sada smo oklijevali oko širenja stranke u središnjoj Bosni uvažavajući sve specifičnosti ovog prostora. S druge strane, shvatili smo da nemamo pravo nijemo promatrati kako ovaj kraj propada uništavan od bošnjačke, i ignoriran od hrvatske politike. Zato dolazimo u Središnju Bosnu, a ljudi koji će tu biti ispred stranke su pravi izbor da se ovaj kraj spasi!

Na konstituirajućoj sjednici imenovani su članovi općinskog odbora HRS Kiseljak na godinu dana:

S obzirom na to da je podružnica tek počela s radom, i da očekujemo značajno širenje članstva, mandat ćemo ograničiti na godinu dana kako bi se na sljedećoj skupštini stranačka infrastruktura  legitimno proširila. Ono što su nam ciljevi u prvoj godini rada jeste pomoći da se u Kiseljaku pojača gospodarska aktivnost i kulturni život koji je trenutno na sramotno
 niskim granama. Kiseljačani se rugaju nekim mjestima kako loše izgledaju, ali kada pogledamo ta ista mjesta kako bogat kulturni život imaju, trebali bi se rugati sami sebi. HRS
 je tu da popravi stanje, istaknuo je predsjedatelj konstituirajuće skupštine HRS-a Kiseljak Tvrtko Milović.

Kako je Statutom HRS-a predviđeno, predsjednik Općinskog odbora HRS Kiseljak bit će izabran na sjednici općinskog odbora.

Skupštini je od gostiju još nazočio Tomo Bandić, predsjednik Općinskog odbora HRS-a Grude, priopćeno je iz Hrvatske republikanske stranke.

(www.jabuka.tv | Foto: HRS)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.