U jednom danu očišćena Grabovina, Didakov park i dio Borka

Sunčana i topla subota potaknula je danas više od stotinu mladih Širokobriježanki i Širokobriježana da očiste svoju okolinu od smeća koje se mjesecima nakupljalo u mjestima gdje svakodnevno boravi na stotine ljudi.

Tako su u 12 sati članovi Frame Široki Brijeg očistili Grabovinu, park fra Didaka Buntića i dvorište srednjih škola na Brijegu, a Udruga Incijativa za Široki Brijeg šetnicu Borak te potoke i korito rijeke uz stare mlinice u 13 sati.

Lijepa gesta i još ljepši dar svim stanovnicima grada uz poruku da malo više pripaze gdje bacaju smeće i kako se odnose prema prirodi koja ih okružuje jer sramotno je da jedan mali gradić koji se diči mnogobrojnim sportskim uspjesima, kulturnom životu ima tako nekulturne ljude koji smeće bacaju na jedno od najljepših mjesta u gradu.

ciscenje_borak01

ciscenje_borak02

ciscenje_borak03

frama_grabovina01

frama_grabovina03

frama_grabovina04

(www.jabuka.tv | Foto: Vlatko Mikulić & Ivan Ramić)

Nema komentara

 • Svaka čast ovoj akciji.Potvvrđuje omladina da jos ima vrijednih entuzijasta koji vole svoj grad.Al htjedoh napisat nesto sto me muci dugo vremena.Molim Vas napisite nesto konačno o vandalima koji svakodnevno kradu cvijece,vaze sa grobova u Mekovcu.Stvarno nije riječ o materijalnoj vrijednosti vec o ruznom osjecaju kad nađes grob pun razbacanog cvijeća nakon sto su ukrali vaze.Kad svakodnevno odnose cvijec koje doneses s ljubavlju nekome na grob..Boze moj pa kakvi to bolesni umovi mogu bit???
  .Ovo nije izoliran sl.to se desava u sred bijela dana.Fuj….

 • SVE NAJ NAJ NAJ NAJVEĆE POHVALE !!! JEDNA OD LIJEPŠIH DOGAĐANJA I DOPRINOA LJUDI ŠIROKOM BRIJEGU. MALI GRADIĆ KOJI SE JAKO DOBRO I BRZO DA UREDITI. MIRO KRALJEVIĆ BI TREBAO VIŠE OBRATITI POZORNOSTI NA OVO I ANGAŽIRATI MLADE LJUDE NA OVAKVE NEKE AKCIJE ČEŠĆE!!! MIRO TI TO MOŽEŠ!!!!!!!!!

 • Sve pohvale gospodinu Miri Kraljeviću na organizaciji uljepšavanja našeg grada. Da nema mldih HDZ – a neznan kakav bi nam grad bio, bravo naša omladino

 • Redovito smo čistili park i okoliš škole kao đaci, zašto se to prekinulo? Jedan sat u tjednu svi vani, samo tako se uči da ne bacaju i da čuvaju okoliš!!!!!!!!!!!!!!!

 • Zar su đaci stranački opredjeljeni,djeco lijepo je to od vas ?
  Mi smo davnih godina čistili barem dva puta godišnjeokoGimnazije,grabovinu,stazu …i niko ni nas ni razrednika nije u zvijezde okivao ni stranački bojio.

 • Marina- nemaš razloga nikoga hvaliti jer Grad ima Komunalnu službu a svi bi trebali odlagati smeće kako dolikuje ljudima pa ni Komunalno ni djeca ne bi imali što kupiti što drugi razbacuju okolo .

 • Kako netko moze govoriti predstavljati framase u ovako dobrom svijetlu,a vlastim ocima ih vidila da bacaju smece?! Ovo su samo pokupili ono sto su bacili

 • Kakvo god da je češćenje ili slična akcija uvijek je dobro došla. S tim da ni komunalno niti par pojedinaca koji sudjeluju u ovakvim akcijama ne može pomoći ako mi roditelji djecu ne naučimo da se ne odnose i ne ponašaju prema prirodi, okolišu, ulici na takav način. Bolje spriječiti nego liječiti…

 • bravo,to je siroki a ne ogovaranje,lazi podmetanja bravo mladi,mozete vi to i vise i bolje , maknite ove partije i sa ponosom i domoljubljem preuzmite SIROKI,moze se i na mikro lokaciji ugodnije i sigurnije zivjeti

 • Svaka čast na akciji! Kad bi barem roditelji znali naučiti svoju djecu da smeće bacaju u kante, ili ako nema kante u blizini da ponesu kući i bace. Ja sam to radila kao dijete, i kao tinejdžer, i danas to radim kao odrasla žena. Nije teško, vjerujte!

 • omladino svaka čast,htio bi da nešto znate o našim odraslima koji bi trebali biti pametniji od nas,ali nisu,pošto je zabranjeno komentirati članke koji se tiču EP,prisiljen sam komentirati na drugim temama,naime EP je nedavno isključila struju psihičkom bolesniku,za kojeg znaju da je bolestan i da nema nikoga,nakon neuspjelih intervencija od srane susjeda,morala se povući veza da bi se jadnome čovjeku uključio dio struje,eto ako imate nekoga da radi u EP,pitajte ih koliko su dužni ovi ratni tajkuni,ali njima se ne isključuje struja,naravno,ja tebi ti meni,gade mi se ove tete iz EP što se naslikavaju po portalima,bez imalo srama,eto toliko,a sad idem dalje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.