U INTERA Tehnološkom Parku održan Startup Weekend

Startup Weekend u Mostaru, koji se održava u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, u petak je službeno otvoren.

Ovaj Startup Weekend, koji je fokusiran na IT tehnologije, traje od petka 17. travnja do nedjelje 19. travnja. Tijekom tri dana, točnije 54 sata, sudionici će se kroz timski rad i razgovore s mentorima, afirmiranim lokalnim i inozemnim poduzetnicima, posvetiti što detaljnijoj razradi svoje poslovne ideje.

Posljednjeg dana sudionici će svoje ideje prezentirati pred članovima ocjenjivačkog žirija, koji se sastoji od renomiranih lokalnih i inozemnih poduzetnika.

Ukupno su prijavljena 44 sudionika koji su oformili 8 timova. Jedan od sudionika Srđan Škoro je rekao kako je super da se ovakvi događaji organiziraju u našoj regiji i da bi trebalo staviti još veći naglasak na slične događaje, gdje mladi imaju priliku razviti svoje poslovne vještine, a posebno je istaknuo da bi se i obrazovne institucije trebale više orijentirati na podizanje svijesti o poduzetništvu.

Luciano Kovačević, koji je sudjelovao i na prvom Startup Weekendu je rekao da je drugi Startup Weekend napredovao u smislu suradnje u timu, ali i u komunikaciji s mentorima. Također je naglasio da je ovo jedno veliko iskustvo za mlade ljude i prilika da sami kreiraju svoj posao.

Startup Weekend, koji je do sada organiziran u preko 30 zemalja i više od 750 gradova svijeta, se po drugi put organizira u Mostaru uz podršku Norveškog Ministarstva vanjskih poslova, te lokalnih sponzoraUniCredit banke ipoduzeća MojTaxi.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: