U ime obitelji: U prvom danu 131.000 građana izjasnila se za referendum

Prema dosad pristiglim podacima o broju prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, zahtjev je potpisalo više od 131 tisuće građana Republike Hrvatske, priopćila je inicijativa U ime obitelji. Više od 4500 volontera iznimno je zadovoljno zbog velikoga broja građana koji inicijativu prepoznaju kao svoju i žele da u Ustav RH uđe odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Jedan je od njih i Pero Galić, frontman grupe Opća Opasnost, dobitnik ovogodišnje diskografske nagrade Porin za hit godine koju svojim glasovima dodjeljuje javnost – pjesmu Tvoje ime čuvam. Zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca potpisao je danas u Županji, navodi se u priopćenju.

Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja na više od 2000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj – ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na brojnim fakultetima svih hrvatskih sveučilišta, na najposjećenijim lokacijama u svim hrvatskim gradovima. (Hina)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.