U Hrvatsku ušlo gotovo 1.200 migranata – Jabuka.tv

U Hrvatsku ušlo gotovo 1.200 migranata

I dalje raste broj migranata koji od srijede ujutro ulaze u Hrvatsku, koja je do 20,50 sati prihvatila ukupno 1191 osobu, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim internetskim stranicama.

Ukupan broj prihvaćenih osoba uključuje 818 muškaraca, 189 žena te 184 djece, objavio je MUP, po čijim se podacima u registracijskom centru u Ježevu trenutno nalaze 303 osobe.

Izbjeglice od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji.

U Tovarnik je večeras stigao vlak kojim bi izbjeglice trebale otputovati, najvejrojatnije, za Zagreb. Prema tovarničkom kolodvoru nešto prije 10 sati sporednom ulicom kreće se velika kolona izbjeglica.

U Tovarnik je stigao potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji će oko 22 sata ispred policijske postaje Tovarnik dati izjavu za medije.

Ostojić je večeras u Beogradu o migrantskoj krizi razgovarao sa srbijanskim ministrom unutarnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Stefanović i Ostojić dogovorili su da policije dviju država budu u stalnoj komunikaciji kako bi kroz razmjenu informacija pratili situaciju poslije odluke Mađarske da blokira granicu, te sukoba u srijedu mađarske policije s migrantima na prijelazu Horgoš.

Više pojedinosti o sastanku dvojice ministra nije priopćeno, a kako Hina neslužbeno doznaje iz izvora bliskih vrhu MUP-a Srbije, ocijenjeno je, među ostalim, kako Srbija i Hrvatska “imaju obostrani interes da se suradnjom dviju policija u pograničnoj zoni predvide i spriječe eventualni incidenti i rizik svede na najmanju mogućnu mjeru”.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ranije u srijedu je rekla da se Hrvatska može nositi s nekoliko tisuća, ali ne i s desecima tisuća ljudi, ističući da bi u tom slučaju Hrvatska zatražila pomoć europskih i izvaneuropskih zemalja.

Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska Vlada će u četvrtak na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Hrvatsku.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.