U Hrvatskoj cijene mobilnih razgovora niže tri puta, u BiH ostaju iste

Jedna od konkretnih pogodnosti koje će građani Hrvatske osjetiti zbog ulaska u Europsku uniju jesu i znatno niže cijene mobilnih razgovora.

Telekomunikacijski regulator Hakom, naime, naredio je tamošnjim operaterima da u idućih godinu i po dana veleprodajnu cijenu mobilnih razgovora snize za tri puta, a ovakva odluka uslijedila je zbog usklađivanja s europskom regulativom.

Kako BiH još nije ni blizu ulaska u EU, tako se ni u procesu usklađivanja propisa i regulative u našoj zemlji ne može očekivati pad cijena telekomunikacija. Potvrđeno je to Dnevnom avazu u regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK).

– Kada je u pitanju usklađivanje cijena u mobilnoj telefoniji s cijenama u zemljama Europske unije, ono nije obvezujuće za BiH. To znači da u BiH ne možemo očekivati sličnu pojavu, kazala je za Dnevni avaz Amela Odobašić, rukovoditeljica Odjela za odnose s javnošću RAK-a.

No, kaže ona, RAK čini sve kako bi se donošenjem i primjenom regulative u oblasti komunikacija, koja je u velikoj mjeri harmonizirana s pravilima i propisima u EU, tržište mobilne telefonije liberaliziralo. (Fena)

(www.jabuka.tv)
2 komentara

 • Pročitajte komentare na JABUKA.TV pa vidite
  Ili su blokirani ili nema tko što komentirati????
  Samo se komentiraju vijesti o prosvjeti: SOS-u lijanovim egzibicijama!!!!
  Bojanje ograde sa 116 komentara prednjači a Široki blokiran pola godine nikom ništa

  • I šta ćeš dobiti ako se pobuniš u komentaru?
   Ništa!
   Široki blokiran pola godine?
   Jesi slučajno pogledao na tablama do kad sve treba biti gotovo? Ne!
   Zašto se buniš onda kada ne znaš osnovne informacije vezane za radove?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.