U HNŽ-u otkriveno 10 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u srijedu 26. rujna na području Hercegovačko-neretvanske županije obavili su 33 inspekcijska nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i druge uslužne djelatnosti te su tom prilikom otkrili 10 neprijavljenih radnika, 11 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, četiri objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 7 objekata, dok su u 18 slučajeva izdani prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 37.950 KM, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH, prenosi Fena.

Iz te institucije pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone, u suprotnom bit će predmet kontrole u narednom periodu.

Ako se u ponovljenoj kontroli kod navedenih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u razdoblju od šest mjeseci.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.