U Hercegovini niče solarna elektrana vrijedna 72.000 eura

”U Ljubinju bi uskoro trebala početi gradnja solarne elektrane snage 80 megavata, vrijednosti 72.000 eura, čijom će realizacijom u proračunu ove općine na godišnjoj razini biti osigurano dodatnih oko 400.000 KM”, rekao je Srni načelnik općine Ljubinje Darko Krunić.

Krunić ističe da je projekt urađen i sva potrebna dokumentacija prikupljena, a da se čeka da Vlada Republike Srpske i Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva raspišu natječaj za izvođača.

Načelnik općine Ljubinje dalje je naveo da će gradnja solarne elektrane početi čim se završi natječaj, a rok za završetak radova je dvije godine. Solarna elektrana bit će izgrađena na izlazu iz Ljubinja prema Stocu.

Krunić je istaknuo da će projekt u potpunosti financirati tvrtka iz Austrije i da su stručnjaci iz te zemlje već dolazili u Ljubinje i obilazili teren.

“Riječ je o sigurnim investitorima koji ne traže nikakav poticaj iz Vlade i imaju osiguranu prodaju električne energije koju bi proizvodili”, kaže Krunić. Dodao je da će realizacija ovoga projekta značiti Ljubinju i riješiti mnoge probleme ove siromašne hercegovačke općine.

(www.jabuka.tv)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.