U Hercegovini bi uskoro mogla početi gradnja još jedne autoceste?

U Federaciji BiH uskoro bi mogla početi gradnja još jedne autoceste koja bi se povezala s Koridorom Vc.

Riječ je o takozvanoj Jadransko-jonskoj autocesti koja bi se gradila kroz Hercegovinu, a spajala bi se s Koridorom Vc kod Počitelja, izvještava BiznisInfo.ba. Od čvora Počitelj išla bi preko teritorija Stoca ka Trebinju, i dalje ka Crnoj Gori.

Kada će gradnja početi, još nije poznato. No, značajan korak urađen je izradom Istraživanja o utjecaju na okoliš koja će biti predstavljena krajem ovog mjeseca. Riječ je o istraživanju koje se odnosi na prvu dionicu ove ceste, Stolac – čvor Počitelj u dužini od 23,5 kilometara.

Prva javna rasprava će se održati u Stocu 30. studenoga 2023. godine, a druga u Čapljini dan kasnije.

Na raspravi će se održati prezentacija Istraživanja o utjecaju na okoliš te će biti moguće postavljati pitanja. Dokumentacija za predmetno Istraživanje utjecaja na okoliš dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Dokumentacija je također dostupna za uvid u prostorijama JP Autoceste FBiH.

Odabrani favoriti za izgradnju najskupljeg tunela u BiH

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Jeste, jeste. Samo se gradi za Hrvate. ZZH bez bolnice. Jedina Zupanija u protektoratu bsz bolnice. Koliko se mari za Hrvate, pljuc.

  • A jesi vala dosadan više s istom pričom. Pa tko bi tu bolnicu financirao? Vlada i ZZO ne plaćaju ni sada sva davanja koja trebaju za SKBM, čovjeku sve bude neugodno dole reć odakle je. Nego sreća nam je dok je Ante dole, a ako nastave naši ovako, neće nam dat niz Žovnicu ni prismrdit!

 • Anonimno
  16. studenoga 2023. u 21:43
  Kakav ste vi ko’fol Hrvat, da vam je nesto dosadno ocemu zivota tisuce ljudi ovisi. Tko sto ili ne placa, su vase bajke iz 1001 noci, ne zanimaju ni Lickog Medvjeda. Ajd, odleprsaj, Abdul.

  • Covjek pita o kakvoj odrzivosti pricas, to sto ti nesto ZELIS ne znaci da je izvedivo, jos ti objasni da se ne placa ni sta bi trebalo SKB-u Mostar, i ti zazivas nesto na razini zupanije, s kojim tocno parama i kadrom?

 • Za 21:43,šta kažeš neće nam dati priko žovnice,a tko je gradio tu bolnicu ta nije ona bolnica mostaraca,oni samo ubiru finu lovu od pacijenata posjeta itd,isto fakultet,svaka šupa kao stan a važno je derati mostarska posla,a strahimir je u pravu jedina smo županija bez bolnice a najrazvijeniji i sa pozitivnim prirastom ljudi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.